Revija Reporter
Slovenija

Berlinski infektolog Andrej Trampuž se je Golobu sam ponudil za zdravstvenega ministra

STA, Reporter
13 963

3. avg. 2023 7:44 Osveženo: 8:03 / 03. 8. 2023

Deli na:

Dr. Andrej Trampuž

TV Slovenija

Medtem ko se nekdanji minister za zdravje Danijel Bešić Loredan izogiba izjasnitvi, ali bo sedel v poslanske klopi ali pa se poslanskemu mandatu odpoveduje, se Golobu ponujajo kandidati za njegovega naslednika. Eden teh je infektolog Andrej Trampuž, ki je že skoraj desetletje vodja infekcijskega oddelka v največji nemški bolnišnici Charité v Berlinu.

DVK je po prvem neuspešnem poskusu vročanja pošiljke z dopisom, v katerem ga je pozvala, naj jo obvesti, če bo prevzel mandat nadomestnega poslanca, nekdanjemu ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu poslala novo pošiljko, ki je prav tako ni prevzel. Če odgovora ne bo sporočil, bo 25. avgusta veljalo, da poslanskega mandata ne prevzema.

Bešič Loredan za STA prejšnji teden zadeve ni želel komentirati. Na DVK pa so poudarili, da tovrstnega primera doslej še niso imeli.

Medtem za zdaj ostaja neznanka, koga bo premier Robert Golob predlagal za naslednika Bešiča Loredana. Po neuradnih informacijah STA je Golob prejel več predlogov imen kandidatov za novega zdravstvenega ministra - nekatere kandidate naj bi predlagali drugi, nekateri naj bi se predlagali sami. Odločitve pa premier po zdajšnjih predvidevanjih naj ne bi sprejel pred koncem poletja, pač pa jeseni, po temeljitem razmisleku, omenja se tudi možnost razgovorov s potencialnimi kandidati.

Po poročanju Dnevnika bi bil resor pripravljen prevzeti tudi infektolog Andrej Trampuž, ki sicer deluje v tujini in je zagovornik močnega javnega zdravstva. Golobu je že pisal. Iz kabineta premierja so Trampužu javili, da mu odgovora še niso posredovali zaradi časa dopustov, a da lahko nanj računa, je poročal omenjen časnik.