Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Slovenija

Bavčar odhaja iz Istrabenza

Deli na:

Nadzorni svet je na včerajšnji šest ur trajajoči seji sprejel odstop člana uprave in nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja. Po Bavčarjevih besedah bo odstop pospešil razvoj dogodkov v Istrabenzu v pravo smer. "Ves ta čas ni šlo zame, ampak za Istrabenz," je svoj odstop po končani seji komentiral Bavčar.

Nadzorni svet je na včerajšnji šest ur trajajoči seji sprejel odstop člana uprave in nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja. Po Bavčarjevih besedah bo odstop pospešil razvoj dogodkov v Istrabenzu v pravo smer. "Ves ta čas ni šlo zame, ampak za Istrabenz," je svoj odstop po končani seji komentiral Bavčar.

"Pred Istrabenzom je zelo pomembno obdobje, v katerem lahko pričakujemo ugodnejši razplet, kot je kazalo v preteklosti," je po končani seji dejal Bavčar in dodal, da ga veseli, da je prišlo od takega takega razpleta.

Bavčar je še potrdil, da se z današnjim dnem iz vodstva koprskega holdinga povsem umika. "V Istrabenzu sem svoje delo zaključil," je povedal po končani seji. Konkretneje pa o svojih načrtih ni želel govoriti, dejal je le, da se novih izzivov ne boji.

Po Bavčarjevem prepričanju Istrabenz tudi ostaja uspešna zgodba. "Veliko razlogov je za to, kar se je zgodilo, med njimi je tudi nekaj odločitev, ki z današnjega zornega kota izgledajo popolnoma drugače, kaj se bo zgodilo v prihodnje, pa bomo še videli," je dejal.

Bavčar je svoj odstop s položaja člana uprave Istrabenza, v primeru, da se banke upnice dogovorijo glede prostovoljne poravnave dolgov, nadzornemu svetu ponudil 17. junija. Banke upnice, ki so o predlogu prostovoljne poravnave ponovno odločale danes, po neuradnih informacijah dogovora z lastniki sicer niso dosegle.

Banke naj bi tako še vedno vztrajale pri dokapitalizaciji v višini 50 milijonov evrov, Petrol pa naj bi jim v nakup ponujal tretjinski delež v Istrabenzu in odkup Istrabenzove energetike. Banke naj bi se danes dogovorile le o repo pogodbah in lastnikom zagotovile, da bodo deleže prodajale skupaj.

Predsednik nadzornega sveta Zoran Bošković je po končani seji potrdil, da so nadzorniki danes obravnavali osnutek programa prisilne poravnave. Po besedah predsednika uprave Bogdana Topiča v vodstvu koprskega holdinga še vedno pričakujejo prostovoljno poravnavo.

Program prostovoljne poravnave bi moral biti po njegovih besedah usklajen do srede. Koprsko okrožno sodišče bo o predlogu za začetek stečajnega postopka holdinga Istrabenz, ki ga zahtevajo banke Bawag, SKB banka in Volksbank, odločalo 30. junija.

"Mislim, da ob fleksibilnosti bank obstajajo realne možnosti, da lastniki potrdijo sodelovanje v dokapitalizaciji," je položaj v Istrabenzu ocenil Topič. Po njegovih besedah bo odstop Bavčarja prispeval k doseganju dogovora med bankami, uradni odgovor bank pa, tako Topič, pričakujejo v naslednjih dneh.

Igor Bavčar je vodenje holdinške družbe Istrabenz prevzel 1. junija 2002, nadzornemu svetu Istrabenza pa je svoj odstop prvič ponudil konec marca. Nadzorniki so takrat odstop sprejeli in določili, naj Bavčar v upravi ostane do izvolitve nove uprave 15. maja. 12. maja so nadzorniki Bavčarja ponovno izvolili v upravo, tokrat kot člana.

loading...
Loading...