pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Baričevičevi pesjaki s klimami burijo domišljijo

Deli na:

Zmago Jelinčič se sprašuje, zakaj ni bilo preiskave na Baričevičevem vikendu na Javorju: »Tam so bile tri počitniške hišice s klimatskimi napravami za pse tako velike, da lahko v njih stoji človek. Jaz še nisem videl psa, ki bi bil približno takole visok, pa mislim, da ga tudi ni. Morda so razmišljali o tem, ko bodo prevzeli Lipico, da bodo tja notri vozili konje. Ne vem. Ampak kot se govori v določenih krogih, naj bi bile te hišice pravzaprav uporabljanje za živalski seks oziroma za spolne igre z živalmi. Tam notri se ni delalo preiskave. Le zakaj ne?«

Zmago Jelinčič se sprašuje, zakaj ni bilo preiskave na Baričevičevem vikendu na Javorju: »Tam so bile tri počitniške hišice s klimatskimi napravami za pse tako velike, da lahko v njih stoji človek. Jaz še nisem videl psa, ki bi bil približno takole visok, pa mislim, da ga tudi ni. Morda so razmišljali o tem, ko bodo prevzeli Lipico, da bodo tja notri vozili konje. Ne vem. Ampak kot se govori v določenih krogih, naj bi bile te hišice pravzaprav uporabljanje za živalski seks oziroma za spolne igre z živalmi. Tam notri se ni delalo preiskave. Le zakaj ne?«

Objavljamo magnetogram včerajšnjega nastopa predsednika SNS Zmaga Jelinčiča v državnem zboru


Patetični zagovor gospe ministrice in pa nepremišljena podpora premiera Pahorja kažeta, da je za zadevo še vse kaj drugega. O tem, da je še kaj drugega zadaj je pač to, da so vsi članki v zvezi s gospo Kresal že umaknjeni s spletne strani Požar Reporta, le kako. Le kdo je tisti, ki ima to moč, da zahtev umik člankov? Zanimiv je tudi članek v Požar Reportu v zvezi s kosilom gospe Kresal v Asu in navedenim komentarjem neke bralke, ki je seveda, zaradi tega komentarja je policija zahtevala IP kodo te bralke, ki je komentirala članek in proti tej bralki je policija že uvedla oziroma podala kazensko ovadbo, kajti mnenje je bilo deklarirano kot grožnja. Le kdo si lahko kaj takega dovoli v demokratičnih državah, v kolikor te demokratične države niso to samo po nazivu in v kolikor zadaj ni policijska država, ki jo obvladuje gospa ministrica Kresal seveda ob pomoči Ministrstva za pravosodje, kjer seveda sedi ravno tako gospod iz iste politične stranke. Povedano je bilo, prava pot je pravna pot in pred zakonom smo vsi enaki, vendar to še zdaleč ni res. Konec koncev uvidevamo, da vedno se je nekaj dogajalo na poseben način, na čuden način, na neki polprijateljski način, ki je nekatere preferiral druge pa seveda tlačil ob strani. Sedaj, če vzamemo samo to, da je gospa Kresal izsiljevala gospoda Pahorja in mu pravzaprav dajala podkupnino, ko je od njega zahtevala, da izpolni tri pogoje, drugače bo šla iz koalicije. Gospod Pahor ji je dal podkupnino v obliki podpore in gospa je sprejela podkupnino, ki jo je prej ponujala sama, in ostala v koaliciji. To je razlog, zakaj je Slovenska nacionalna stranka ovadila gospo Katarino Kresal, in sicer že 14. aprila letos. To je kazenska ovadba, ki je šla na tožilstvo. In kaj se je zgodilo naprej? Nič se ni zgodilo. Čakamo, in verjetno tudi sodni mlini čakajo, kako se bo razpletlo vse skupaj, ali bo gospod Pahor odstranil generalno državno tožilko in bodo tožilci v Republiki Sloveniji delali po diktatu Liberalne demokracije Slovenije.


Še cela vrsta takih zadev je, kamor sodi tudi vprašanje izbrisanih. Za izbrisane, katerih število nevzdržno narašča iz dneva v dan, se bo zagotovo sprostila cela vrsta zahtev po plačilu določenih odškodnin. Če nič drugega, pravni strokovnjaki, tisti, ki niso iz krogov LDS ali pa morda koalicije, pravijo, da se bodo začele tožbe, če nič drugega, za povračilo oziroma nadomestilo pokojnin, ki jih niso mogli ti tako imenovani izbrisani dobiti v Sloveniji. Seveda bodo to urejali odvetniki. In glede na to, da gre za število in številko, ki narašča v deset tisoče oseb, če bo vsak odvetnik pobral samo tisoč evrov, seštejte, koliko je to. Koliko milijonov evrov, s katerimi bi lahko nahranili lačne Slovenke in Slovence, je to, ki bodo šli v ne vem čigave roke, v veliki meri v odvetniške. In glede na to, da te zahteve zagotovo ne bodo nižje od 50 ali 100 tisoč evrov po glavi, izračunajte, koliko denarja je to in do kdaj bo moral slovenski narod, slovenski državljani delati, da bodo lahko prehranili te, ki jim gospa Kresalova daje prednost pred vsemi tistimi, ki spoštujejo zakone. Ampak ona pravi, prava pot je pravna pot in pred zakonom smo vsi enaki.
Če gremo še malo naprej, kako gospa zlorablja državna sredstva v privatne namene. Kako se je gospa lepo vozila z avtomobilom, menda se je peljala v Benetke na nek festival, z državnim avtomobilom, z državnim sredstvom, z državnim spremstvom in ob tem divjala po cesti, po prvih podatkih, okrog 200 kilometrov na uro, seveda, potem je pa policija na zahtevo določenih, kot so mi rekli, znižala to hitrost na 166 kilometrov na uro.


Seveda, to se obvezno dogaja takrat, ko ti za nekim avtomobilom vključiš signalne luči in zahtevaš, da ustavi, ko ustavlja. Čudim se, da niso rekli, da je vozila samo 110 kilometrov na uro in da pravzaprav ni presegle te hitrosti. Ampak seveda, to nič ne pomeni, zadeva je pač taka, nekateri si lahko privoščijo vse, privatne izlete v tujino, na razne festivale ali pa morda še na kaj drugega. Zato tudi ni, se ni čuditi neskončnemu nezadovoljstvo v vrstah policije, ki konec koncev hoče, razen izjem, delati po zakonu, ščiti pravno državo in ščititi državljane v okviru pravnih zahtev in zakonov. Če se vrnemo še kam drugam, je zanimivo tudi to, ko smo govorilo o bulmastifih, je treba povedati kaj vse se je dogajalo tukaj, kje so kamere, ki so posnele določene zadeve, kje so posnetki, ki naj jih kar ne bi bilo in naj ne bi bilo niti teh, sploh kamer naj ne bi bilo. Jaz moram povedati, da imamo mi v naši stranki kar precej zanimivih fotografij, ki jih ne nameravam kazati, ampak zagotovo imajo kakšne fotografije in posnetke tudi kakšne obveščevalne službe, ki seveda lahko na ta način zelo močno vplivajo na delovanje slovenske države, na njene osnove in na to, kam se bo država Slovenija usmerjala v naslednjih letih in konec koncev tudi kako bomo živeli. Iz obveščevalnih krogov in iz policijskih krogov so mi povedali, da naj bi bil še en človek tam pri bulmastifih, in so rekli, da odkrivajo veliko in široko mrežo zoofilov, če se nežno izrazim, tisti ki so zlorabljali pse oziroma psi zlorabljali njih, z namenom spolne zadovoljitve, in da tega sploh ni tako malo. In še to so rekli, da določena skupina te zadeve navkljub vsemu še raziskuje. Kot kaže so v policijskih vrstah ljudje, ki jim ni vseeno kakšen glas gre po svetu o naši domovini.


Povedati je treba, da ves svet govori o tem grozljivem škandalu. In povedati je treba, da bo še govoril o tem škandalu, kajti zadeva še dolgo ni potisnjena pod preprogo, navkljub temu, da je gospa ministrica, kot smo videli, uspela doseči, da so policisti rekli, da ne vedo ali so psi zlorabljeni ali psi niso zlorabljeni, čeprav so strokovnjaki iz stroke veterinarjev ugotovili, da so. To zgleda tako, kot da so policisti ugotovili, da ne vedo ali je nekdo mrtev ali ni mrtev. Nekaj podobnega.  Zanimivo je tudi premikanje ranjenega človeka, ki so si ga privoščili policisti tam, ko ni bilo preiskovalnega sodnika in ne tožilca. Tudi v hiši sami ni bilo preiskave. Zanimivo, da ni bilo preiskave. Pri meni so deli preiskave povsod - v Državnem zboru, pri meni doma, v avtomobilu in kaj še vse. Pa ne vem kaj so iskali. Nekateri so namignili, da so iskali sporne fotografije in posnetke. Tudi rana tistega, ki je umrl je zelo zanimiva, glede na podatke, ki so mi jih posredovali naj bi bila poškodovana podpazdušna arterija. Podpazdušna arterija je tukaj spodaj, in ga ni psa na svetu, ki bi hotel nekoga ugrizniti pod pazduho. Ga ni! tudi če jih trenirajo, nobenega psa ne trenirajo, da bi ugriznil nekoga pod pazduho. Skratka, silno zanimivo. In pri prebitju; ja seveda, gospod veterinah vi se kar smejte, ker vi verjetno razumete, mogoče pa ne poznate človeške anatomije. Vam bom potem razložil. Dejstvo je, da pri preboju podpazdušne arterije se izkrvavi v približno 10 sekundah. In zakaj so pri takšni rani policisti premikali ranjenega, ki je bil, baje, ob prihodu policistov še živ, in potem je seveda umrl. Zanimivo je tudi kaj je povedala gospa Baričevičeva, sestra pokojnega. Govorila je o dnevnikih, govorila je o zdravniških kartotekah, ki so, nekatere, izginile. Pa ne tiste uradne, kjer je pisalo, da je nekdo prišel tja zaradi vnetja grla, ampak tiste, kjer je bilo privatno napisano za kaj je prišlo do vnetja grla, in da zaradi vnetja grla ni prišlo zaradi prehlada, in da ne gre za laringitis ali kaj podobnega, ampak za kakšno bistveno drugo stvar.


Zanimiv je seveda tudi odhod na dopust, kar na lepem je gospa Kresalova izginila na dopust, nihče ni vedel kje je, niti varnostna služba, ki jo mora varovati 24 ur na dan, ne glede na to kam gre. Tega nismo vedeli in je to enostavno kar izginilo. Vprašamo se pa seveda, zakaj ni bilo pri bulmastifih tudi preiskave počitniške rezidence Baričeviča, kjer so bile tri počitniške hišice s klimatskimi napravami velike, praktično, tako da lahko v njih stoji človek, za pse. Jaz še nisem videl psa, ki bi bil približno takole visok, pa mislim, da ga tudi ni. Morda so razmišljali o tem, ko bodo prevzeli Lipico, da bodo tja notri vozili konje. Ne vem. Ampak kot se govori v določenih krogih, naj bi bile te hišice pravzaprav uporabljanje za živalski seks oziroma za spolne igre z živalmi. Tam notri se ni delalo preiskave. Le zakaj ne? Če so pri meni ob nekih neumnih sumih, ki se kažejo za neutemeljene in protipravne preiskovali hišo od vrha do tal, preiskovali avtomobil, preiskovali poslansko pisarno in tako naprej. Zelo zanimivo.
Po mojem mnenju je v tem primeru šlo za namerno preprečevanje preiskave in usmerjanje preiskave. Zagotovo česa takega ne bi mogel nek nižji policijski uradnik. Kot mi je bilo povedano je bila najbolj pomembna naloga policije ta, da najdejo tistega, ki je fotografijo ranjenega z umetnim penisom ob sebi, mrtvega, dal v medije. To je bila prvenstvena naloga policije, da naj bi tistega, da ga odstranijo in tako naprej. Potem seveda kot je rekla ministrica, da so našli priče, ampak zanimivo, da tista priča je nekaj dni nazaj govorila, da se psov strahotno boji, potem je pa izjavila, da je v navalu pomoči skočila čez ograjo in tam nekaj pomagala in vlekla pse stran in tako naprej. Zelo čudno vse skupaj. Zelo zelo čudno.
Seveda pa ne moremo tudi mimo drugih stvari. Ta Nacionalni preiskovalni urad, kamor naj bi se selila specialna policijska policija, če lahko tako rečemo. Tudi zaradi tega smo mi 20. to se pravi včeraj vložili kazensko ovadbo proti gospe ministrici Kresal. Bomo videli, kaj se bo zgodilo s tem. Upam, da kaj pametnega in določnega. Dejstvo je, da pri tem Nacionalnem preiskovalnem uradu in tej hiši nikakor ni šlo za dejanje v zadnjem trenutku, ampak, da je šlo za strogo nadzorovano in premišljeno akcijo, kajti v tej stavbi so stekla neprebojna. In v kolikor se ne bi vedelo, da se bo uporabljalo že vnaprej za eno tako določeno zadevo in tak namen zagotovo ne bi vgrajevali neprebojnih stekel. Če pa bi se to zgodilo kasneje, pa tudi nihče ne ve, da so kakršnakoli stekla zamenjevali, da so navadna stekla jemali ven, notri pa dajali neprebojna stekla.

Skratka, to točno kaže, da je zadeva bila dogovorjena, da je bila dogovarjana, in da je zadeva zelo zelo čudna, če sploh vzamemo v obzir to, da je gospa ministrica dobra prijateljica z gospodom Pogačarjem. Da so dajali skupna darila motorje, motocikle Harley Davidson, ki verjetno stane malo več kot Rogov bicikel, ali kaj podobnega. S katerim, kot kaže, ali pa s kakšnim takšnim se bo gospa ministrica odpeljala v tujino, kajti njen partner govori po odvetniških krogih, da se nameravata z gospo Kresalovo tako ali tako čim prej odseliti iz Slovenije. Jaz bi bil zadovoljen, če se gospa ministrica odseli kar takoj. Mislim, da bi bilo to dobro za državo, za parlament, predvsem pa za gospoda Pahorja, ki zelo zelo neselektivno podpira gospo, ki mu pravzaprav reže glavo.
No, in pri tem rezanju glave, seveda, smo pri protipravnih in nezakonitih prisluškovanjih. Ne gre za prisluhe, kot je verjetno ta termin spravil v uporabo gospod Ziherl, kajti to je psihiatrični termin in prisluhu pomenijo, da v glavi slišiš neke glasove. V tem primeru pa gre za prisluškovanja. Mogoče imajo kakšni tudi v glavah kakšne prisluhe, da jim šepetajo kaj naj naredijo, ampak to pustimo, recimo, da pustimo to gospodu Ziherlu, ki je iz iste stranke LDS, pa bo on raziskal pri svojih kolegih in kolegicah za kaj gre.
Če pogledamo ta nezakonita prisluškovanja v mojem primeru, se pravzaprav vprašamo, ali ni šlo morda tudi za kakšno diskreditacijo stranke Socialnih demokratov. Dejstvo je, da so ta prisluškovanja odnesla ministra Pogačnika. In seveda nič se ni govorilo v Državnem zboru o bulmastifih in o teh aferah, in o tistem, o čemer bi morali tukaj razpravljati. Zanimivo je, da se je v prisluhih, tako imenovanih, torej v prisluškovanjih našla tudi ministrica Jelušičeva, ravno tako iz stranke Socialnih demokratov. In čez nekaj časa tudi državni sekretar dr. Horvat, ravno tako iz stranke Socialnih demokratov. Kdo pa pravi, da niso bile zadeve pripravljene že vnaprej, da bi se diskreditiralo tudi to ministrico in državnega sekretarja. Človek se vpraša, ali se gospod premier ne zaveda položaja in kdo pravi, da koga še vse ne prisluškujejo zdaj v tem trenutku. Kajti prepričan sem, da gre za nelegalna prisluškovanja in bojim se, da prisluškujejo tudi premierja Pahorja in da mu nastavljajo past, kajti želja po oblasti gospe ministrice je nedopovedljivo velika in nekontrolirana in gre čez vse mere. Pa prej, ko sem govoril o protipravnem odvzemu svobode in tudi oboroženem vstopu policije v Državni zbor, ko sem zdaj bil v tujini na mednarodnih konferencah so hodili k meni politični kolegi iz praktično vse Evrope in tudi širše iz Kanade in iz Amerike in so rekli, da tega ne razumejo kako je mogoče. Ja, sem rekel v Sloveniji je vse mogoče. Konec koncev tudi Poslovnik Državnega zbora ne dovoljuje vstopa oboroženih policistov v Državni zbor, pa vendar se je to zgodilo. Iz zato jaz pričakujem, da bodo ministrico Kresalovo, kajti vstopili so mi na ta način in me aretirali zaradi nekega kot se reče dajanja in jemanja podkupnin gospodu Pogačniku, da bodo gospo ministrico aretirali morda zdaj oboroženi policisti v parlamentu in jo odpeljali na zaslišanje in ji naredili doma preiskave in tukaj in tam. Kajti, gre za zelo podobno zadevo, ampak kot je rekla gospa ministrica: "prava pot je pravna pot in pred zakonom smo vsi enaki." Krasne floskule, vendar kakor za koga. V vseh medijih svetovnih je bil škandal, ko so mene aretirali v parlamentu oziroma pripeljali aretiranega in me oboroženega vozili gor in dol, v vseh svetovnih medijih. In vedeti, da bo zadeva šla tudi na Svet Evrope in da bo Svet Evrope o tem razglabljal. To vam obljubim, gospoda, obljubim, kajti tudi kolegi so mi rekli: "o tem nujno moramo razpravljati na Svetu Evrope, da se kaj podobnega ne bi zgodilo kjerkoli v civiliziranem svetu." Kajti, takšne zadeve se niso dogajale niti pod Chaushesku in če se ne motim tudi Geheimestagu policaj ali po domače gestapo v času nacizma ni počel tega v Raihstagu.

Tudi ta protipraven in nezakonit odvzem svobode, ki se mi je zgodil, tudi to je vprašljivo in terja odgovor in tudi zaradi tega smo vložili še eno kazensko ovadbo proti tistemu šefu oziroma vodji sektorja kriminalistične policije, gospodu Juriču iz Kopra. Tudi to smo vložili, kajti namerno je zavajal preiskovalnega sodnika, da je odredil takšna dejanja, posebna dejanja sledenja in preiskave, to se pravi prisluškovanja in potem tudi mojo aretacijo itn. Ampak baje, če smo pred zakonom vsi enaki, žal gospe ministrici policija ne more več prisluškovati, kajti jaz sem kazensko ovadbo že prej podal, tako da za nazaj ne morejo, ampak če so to počeli tako kot kaže, da počno in po mojem mnenju prisluškujejo vsaj približno 200, 300 tisoč Slovencem v tem primeru, morda imajo tudi kakšne prisluhe iz tistih logov. No, pa da se malo vrnem še na tisto zadevo v zvezi z nacionalnim preiskovalnim uradom in pa s tisto fantastično hišico. Zanimivo je, da naj bi najem znašal tam okrog 136 tisoč evrov na mesec oziroma lizing, ki ga država plačuje gospodu Pogačarju, gospod Pogačar naj bi v bistvu plačeval hypo lizingu 125 tisoč približno, kar znese vsak mesec v žep kakšnih 11 tisoč evrov. Vendar sem jaz dobil podatek, češ da je v bistvu bil osnovni obrok 86 tisoč evrov na mesec, in da so si dogovorno dvignili ta obrok na 125 tisoč evrov mesečno, da bi izgledalo malo bolje. Govorijo, da naj bi šlo za dogovor med gospodom Pogačarjem in pa gospo Kresalovo, v tem primeru pa gospod Pogačar spravi v žep mesečno 50 tisoč evrov, kar je silno zanimivo. In mislim, da bodo morali organi pregona raziskati te zadeve o katerih govorim. Zanimivo je to, da se vse skupaj lepo sklada z raznimi zadevami, ki kažejo kako globoko je gospod Pogačar zabredel

In je zanimivo, da je Nova Ljubljanska banka odobrila hipotekarne kredite temu gospodu v višini 12,4 milijona evrov, zavarovala pa jih je s hipotekami, ki imajo vrednost zgolj okoli 7 milijonov evrov. Zanimiva je obrestna mera, po kateri so dali te kredite. Obrestna mera je EOM + 1,2%, medtem ko je Ljubljanska banka v tujini pridobivala druge kredite po obrestni meri v višini EOM + 3,5%. Zelo zanimivo. Kdo to plačuje? Mi vsi, davkoplačevalci, tisti, ki so na borzi dela, tisti, ki ne bodo dobili dela, tisti, ki jih bodo vrgli na cesto in tako naprej. Je pa seveda Ram Investu v letu 2009 zapadlo v vračilo 16,4 milijona evrov kreditov, ki so jih, kot kaže, reprogramirali, kar je zelo zanimivo. Ne bom navajal slovenskih bank, od katerih so kredite dobili, ampak so krediti zelo zanimivi. Eden je 2,11 milijona evrov, potem je 423 tisoč evrov, potem je 729 tisoč evrov, potem je 4 milijone 170 tisoč evrov, približno, seveda, potem milijon 100 tisoč evrov, potem 7 milijonov 800 tisoč evrov in tako naprej. Človek se vpraša, le od kod gospodi iz Liberalne demokracije, da imajo tako močne zveze ali tako dobre prijatelje, da nekateri dobijo takšne kredite, ki jih seveda ne more dobiti nobena firma, da bi se rešila propada, da bi se izvlekla iz rdečih številk in da bi nadaljevala svojo proizvodnjo ter zaposlovala ljudi.
Seveda, gospa ministrica bo v to hišo selila 295 kriminalistov, posebej izbranih, verjetno jih bo sama izbirala. Medtem ko bi na litostrojski del lahko namestili vseh 1.075 kriminalistov in uradnikov in bi jih imeli na istem mestu. Ampak, gospa ministrica se boji za življenja teh ljudi, da se jim ne bi tam kaj zgodilo, kajti, kot je rekla, je tam v bližini neka plinarna in lahko se zgodi nesreča in ne vem kaj vse. Ampak to, da je tam v bližini tudi otroški vrtec, je ne briga, to je ne zanima. Otroci še ne volijo, otroci ji ne morejo kupovati briljantnih uhanov, otroci je ne morejo dati kreditov in otroci je ne morejo podpirati v raznih svinjarijah, ki bi jih lahko počela, recimo, če nežno povem.
Žalosti me, da tu ni mogoče tajno glasovanje. Kajti, če bi imeli tajno glasovanje, bi gospa ministrica zagotovo padla in zagotovo ne bi preživela tempera interpelacije. Njena kredibilnost je že tako ali tako padla, žal z njeno kredibilnostjo pada tudi kredibilnost gospoda premiera, kar pa ni dobro ne zanj, ne za stranko Socialnih demokratov, ne za to državo.
Zanimivo je, česa se poslužujejo gospodje, ki obvladujejo Liberalno demokracijo Slovenijo, policijo, notranje zadeve širše in pa pravosodje. Gospod Srečko Prijatelj je bil včeraj od Višjega sodišča spoznan, da bi moral iti na prostost, kajti šlo je za nezakonit odvzem prostosti in bi danes moral biti na glasovanju, vendar vsak glas je dober, da ne bi bil proti ministrici Kresal in zato ga je nižje sodišče zadržalo v priporu, češ bomo o tem odločali po majskih praznikih, silno zanimivo, zelo zanimivo tolmačenje prava, ki smo ga sicer v Sloveniji že navajeni, konec koncev tudi, ko so tisti homoseksualci dobili nekaj "klofut" so bili tisti fantje obsojeni skoraj da toliko kot tisti, ki so v Kranju vrgli ročno bombo med ljudmi, seveda sodnica je bila žena od gospoda Zalarja, ki je seveda minister v Vladi in član Liberalne demokracije Slovenije. Zanimive so tudi izjave gospoda Pogačarja, ki jih seveda ne da v kamero, ampak v določenih poslovnih krogih sam reče, na mestu gospe Kresal nikoli ne bi podpisal takšne pogodbe kot jo je ona podpisala z menoj. Zanimivo, da gospod gleda na stvari bistveno drugače kot gospa ministrica, za katero si lahko mislimo karkoli, če gospod Pogačar dobi 50 tisoč evrov na mesec direktno v žep s tem, da bo z našim plačevanjem, plačevanje davkoplačevalcev postala hiša tudi njegova last, lahko 25 tisoč evrov mirno da nekomu, mu še vedno 25 tisoč evrov mesečno ostane, kar je po mojem mnenju zelo veliko, nekaterim morda ne. Kot smo slišali od nekdanjega visokega člana LDS-a naj bi bil samo eden uhan v ušesu gospe Kresal vreden 30 tisoč evrov, ne vem, jih nisem videl od blizu pa ne vem, ampak tako je bilo rečeno. Tudi, če velja tista najnižja ocena od cirka 10 tisoč evrih je še vedno polovica 5 tisoč evrov. Čudno je vse skupaj v tej naši domovini. Vse skupaj se lahko samo vprašamo, ali je bilo vredno boriti se za to domovino? Jaz sem se namreč boril. Lahko povem, da večina LDS-a se je ali skrivala, ali skupaj šivala bele rjuhe, da so bile večje, ko so prišli tanki v Sloveniji in kot kaže, se to vse skupaj nadaljuje v tej smeri. Zdaj se nadaljuje v tej smeri, Slovenija je moja. Ni. Slovenija je naša. Gospod Juri, ne, nisem, mogoče niste razumel, parafraziral sem gospod Juri. Poglejte si kaj pomeni parafraza. Govoril sem, da gospa Kresalova tako razmišlja, verjetno. Hvala za razumevanje gospod Juri.
Mislim, da je zadeva grozljiva, da je zadeva grozljiva. Razočaranih je v Sloveniji vedno več in upam samo, da ne boste tako pametni pa da boste gospe Kresalovi zagotovili, govorim koaliciji, da boste gospe Kresalovi zagotovili, da ostane na tem mestu. Kajti to pomeni, da po naslednjih volitvah ne bo več v političnem slovenskem prostoru ne LDS-a in še marsikatere koalicijske stranke ne. Hvala.