Revija Reporter
Slovenija

Banksterji Foruma 21: Selfiji v Davosu in prepiri s sosedi

Jože Biščak

25. jun. 2017 20:00 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Vera Mihatovič

Bobo

Vera Mihatovič, razvpita nadzornica Factor banke in finančnica ACH, danes kot »uspešna poslovna ženska« potuje po svetu.

Pretekli teden smo pisali, da so si bančniki in njihovi nadzorniki, ki so v državni NLB pomagali kopati bančno luknjo, našli dobro plačane službe v Sloveniji in Evropski uniji. Zdaj si bomo ogledali njihove kompanjone, ki so delovali v prav tako državni NKBM ter dveh izrazito tajkunskih bankah (Probanki in Factor banki), ki na koncu nista niti več skrivali, da sta pod neposrednim vplivom Foruma 21 Milana Kučana. Končali sta v likvidaciji, kasneje pa so ju skupaj z večino uslužbencev pripojili k slabi banki. A začnimo z NKBM.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kakšne barve je nekdanji šef NKBM Matjaž Kovačič in o številnih aferah, v katere je vpleten; kakšna je bila usoda prve dame NKBM; o razvpitih nadzornikih mariborske banke; kaj se je zgodilo s šefi tajkunske Probanke in kdo se prepira z domačini na Rabu; o usodi Kučanovega perutninskega kralja; o potovalni vnemi nadzornice Factor banke Vere Mihatovič.