dreamstime_m_129532071 Odkrito.si

5 barvnih kombinacij, na katere niste pomislili

Nikolaj »Kolja« Barkhatov Svet24.si

VIDEO in FOTO: Triletnega Koljo iskalo več kot ...

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

mladen grgic Svet24.si

Nepričakovano odstranjen s kopališča v ...

sveča, dan žalovanja, magnitogorsk, eksplozija plina Svet24.si

Uroša po devetih mesecih našli pod Kredarico

Cameron Boyce Najstnica.si

Cameron Boyce je pred smrtjo posnel ta video

Nuša in Frenk Derenda Njena.si

Mož Nuše Derenda opazno shujšal

Slovenija

Bandellijeva napoved 55 glasov za Šarca naj bi bila le šala? Kandidat za ministra zmedel novinarje

Deli na:
Bandellijeva napoved 55 glasov za Šarca naj bi bila le šala? Kandidat za ministra zmedel novinarje

Foto: Bobo - Marko Bandelli, Alenka Bratušek in Jernej Pavlič.

»To je bil hec,« so nam v Stranki Alenke Bratušek odgovorili na vprašanje, kako je njihov poslanec Marko Bandelli vedel, koliko glasov bo Marjan Šarec dobil na glasovanju v državnem zboru.

Pred glasovanjem je Bandelli na vprašanje ene od novinark odgovoril: »55 glasov. Bomo videli, pustimo se presenetiti.«

Na portalu Siol.net so danes zapisali, da se med poslanci ve, kdo je ta skrivnosten podpornik oziroma podpornica Marjana Šarca, pri čemer se sklicujejo na besede ustavnega pravnika in nekdanjega poslanca Cirila Ribičiča, da stranke vedno nadzorujejo glasovanja svojih poslancev.

Mandatar Marjan Šarec je bil nad 55. glasom presenečen: »Očitno si tisti, ki mi je namenil en glas več, želi, da se mučim še naprej.«

Vsekakor če je Bandelli vedel za 55. glas, bi zanj moral vedeti tudi Šarec. Dejstvo je, da se je že nekaj tednov pred glasovanjem šušljalo, da naj bi imel Šarec že zagotovljen 46. glas, če ga ne bi podprla Levica. Morda je vedel Bandelli kaj več, pa se mu je zareklo, lahko pa je vse skupaj res zgolj šala.

Bandelli je bil izvoljen v okraju Sežana, kjer je prejel 9,74 odstotka glasov. Rojen je bil leta 1967 v Trstu, kjer je končal višjo šolo Žiga Zois v oddelku za geometre. Leta 2013 je diplomiral v ekonomiji, dve leti pozneje pa magistriral iz poslovnih ved s specializacijo mednarodno poslovanje.

Že v mladih letih je ustanovil svoje zasebno podjetje, danes pa skupaj z ženo Andrejo vodita poslovno skupino Bandelli v Vipavski dolini. Podjetja se ukvarjajo z veletrgovino, trgovino na drobno, proizvodnjo betona in betonskih izdelkov in inovativnimi proizvodi.

Leta 2013 je bil na predlog SAB izvoljen za člana nadzornega sveta RTV Slovenija, nato je bil predsednik tega organa do izvolitve v organe stranke. Na lokalnih volitvah 2014 je bil izvoljen za župana občine Komen. V zadnjih kadrovskih kombinacijah se je omenjal kot možni minister za okolje in prostor, vendar pa je zdaj ta resor pripadel SMC, SAB pa bo poleg infrastrukture dobila ministra za brez listnice za kohezijo in za Slovence po svetu.

Loading...