dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

veronika ročeva Svet24.si

"Otroci so umrli tu"; Rusinja z razgaljenimi ...

krebuljica Petisvet.si

Za skromnostjo rastline se skriva velikanska moč

Rovan Svet24.si

»To ni smola, to je nepripravljenost na razmere«

nicole Scherzinger Svet24.si

To je telo 40-letne Nicole, ki je prebolela ...

slimjoy naslovna Njena.si

5 preverjenih receptov, kako čim hitreje do ...

miha b Njena.si

Miha Božič po snemanju spoznal posebno dekle

Slovenija

Bandelli je letel tudi zaradi prihodnje porabe milijard evropskih sredstev

Deli na:
Bandelli je letel tudi zaradi prihodnje porabe milijard evropskih sredstev

Foto: Bobo - Marko Bandelli

S svojo »nesrečno«, kontroverzno pojavo je nekdanji minister Marko Bandelli poskrbel, da sta se v ospredju javnega interesa razvoj in kohezijska politika. Slovenija ima med letoma 2014 in 2020 na voljo 3,4 milijarde evrov, črpanje teh razvojnih sredstev pa bi morala močno pospešiti. Do konca septembra je zahtevala za povračila iz evropskega proračuna le dobrih 300 milijonov evrov.

Tudi vladni predsednik Marjan Šarec je državo umestil med 15 držav »prijateljic kohezije«, ki so se minuli četrtek sestale v Bratislavi glede dogovora o večletnem finančnem okviru EU med letoma 2021 in 2027. Kohezijska politika in politika razvoja podeželja je zanj ključna prioriteta Slovenije.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o razlogih, zakaj je Šarec odslovil Bandellija; o milijardah kohezijskih sredstev, ki so na voljo Sloveniji; kako uspešno država črpa denar iz EU; kdo je mož, ki naj bi po novem skrbel za kohezijo; zakaj je resor kohezije žal podcenjen; o prikrajšanosti manj razvitih na zahodu; kje v Sloveniji uspešno črpajo kohezijska sredstva; kateri so največji projekti, ki jih sofinancira EU v finančnem obdobju 2014–2020.

Loading...