pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

Govedo na kmetiji v Krškem Necenzurirano

Kdo je kmet iz Veniš? Paznik na Dobu, kjer je bil...

jansa logar pl Reporter.si

Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kolesarka vojna za velikega talenta! Vpleteni pa ...

Predsednik in njegov sin Odkrito.si

Biden: Nejasni posli v Ukrajini in denar za ...

lanisek Ekipa24.si

V drugi seriji Slovenci kot prebujeni, Anže ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

ASK brez pooblastil

Deli na:

Direktor Pivovarne Laško Dušan Zorko je preklical Andrijani Starina Kosem vsa pooblastila, ki bi ji bila dana s strani bivšega direktorja pivovarne Boška Šrota za zastopanje Pivovarne Laško in s katerimi ni seznanjen.

Direktor Pivovarne Laško Dušan Zorko je preklical Andrijani Starina Kosem vsa pooblastila, ki bi ji bila dana s strani bivšega direktorja pivovarne Boška Šrota za zastopanje Pivovarne Laško in s katerimi ni seznanjen.

Kot so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz pivovarne, so omenjeno obvestilo objavili, ker sprememba direktorja Pivovarne Laško še ni vpisana v sodni register.

Skupščina Dela je, kot je znano, pred dnevi odstavila predsednico upravnega odbora Dela Starino Kosmov. Lastniki naj bi Starino Kosmovo razrešili zaradi različnih pogledov na vodenje družbe, v upravni odbor pa je bila imenovana Marjeta Zevnik iz Uniona.

Starina Kosem, ki je Delo vodila od leta 2008, velja za eno najtesnejših sodelavcev nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško in večinskega lastnika podjetij okrog Laškega, kamor sodi tudi Delo, Šrota. Tega so nadzorniki prejšnji teden odstavili s položaja prvega moža Laškega, na čelo družbe pa so imenovali Zorka.

Zorko je v pogovoru za sobotno Delo napovedal, da se bo v tem tednu srečal s predsednico upravnega odbora Dela Andrijano Starina Kosem, po tem srečanju pa naj bi bilo več jasnega o njeni usodi na vrhu Dela.

Po neuradnih informacijah naj bi zamenjavo Starine Kosem zahtevala uprava in nadzorni svet Laškega, kar nakazuje tudi sklep skupščine, saj je bila Zevnikova potrjena soglasno oz. z vsemi glasovi na skupščini. Laško je 100-odstotni lastnik Dela.