Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Asimetrična vojna v Sloveniji

Deli na:

Padanje podpore vlade krepko pod odstotke, ki jih je imela Janševa vlada, je stratege levice in njene operativce pripravila do novih poskusov razvrednotenja alternative levemu trojčku. Bilo bi nenavadno, če bi ne izrabili tako priročno, dramatično nadaljevanje afere, kot je obtožni predlog zoper prvaka opozicije.

Padanje podpore vlade krepko pod odstotke, ki jih je imela Janševa vlada, je stratege levice in njene operativce pripravila do novih poskusov razvrednotenja alternative levemu trojčku. Bilo bi nenavadno, če bi ne izrabili tako priročno, dramatično nadaljevanje afere, kot je obtožni predlog zoper prvaka opozicije.

Le še prepričati je treba volivce v zgodbo o dobrih in slabih fantih: Janša je obtožen, Golobiča pa je Kos pred dnevi opral, ker naj bi pri poslovanju družb v neposredni oziroma posredni lasti ministra za visoko šolstvo z vlado ne bilo kršenja zakonodaje. Čas volitev, kot ugotavlja vladi naklonjeni tednik, je pravšnji za razčiščevanje afere in za odgovore na vprašanja, kateri politik je kršil zakon in kateri ne. Rečeno še preprosteje in razumljivo za navadne volivce: državni organi v pravem času sporočajo, da Golobič ni kršil zakona o preprečevanju korupcije, Janša pa je kršil kazenski zakonik.
Obtožni predlog in nove podrobnosti ponujajo še eno priložnost. Zares bo, kot so zagotovili, »na vseh nivojih tako formalno kot neformalno začel pritiskati za prekinitev pogodbe s Patrio«. Splošna mobilizacija vseh razpoložljivih sil torej, če uporabimo Pahorjeve besede, še preden je postal premier. Korupcija je bila in pika, čeprav obtožnice dejansko še ne poznamo. Dovolj je utemeljeni sum. Sicer pa je tudi češki obrambni minister pred dnevi razrešil svojega namestnika, ker naj bi se z lobisti Patrie dogovarjal za provizijo v povezavi z nakupom minometov za češko vojsko. Ob tem in ob peripetijah Patrie v drugih državah lahko le zavzdihnemo. Že pred dvema letoma je bilo priprto in nato zamenjano celotno vodstvo tega finskega orožarja v državni lasti. A očitno nič ne pomaga. Patria je res partija. Naše obrambne ministrice Jelušičeve kaj takega ne bi smelo doleteti. Vendar tudi njej, če ne bo bolj poslušna in če bo še naprej tako navdušena nad oklepniki, lahko pripravijo kalvarijo, kot so jo Erjavcu, ker si je drznil ustaviti orožarja Pavčka in njegovo Sistemsko tehniko.
A štirje oklepniki svarun bodo v nekaj tednih že v Afganistanu in tam varovali življenja naših vojakov. Potrebovali bi jih tudi naši oblastniki. S svojim oklepom bi lahko zaščitili ljubljanskega župana, ki je veliko gradil, pa razočaranim in skrajno jeznim hlapcem Jernejem malo plačeval. V Vegradu je bila Tovšakovi nameščena bomba. V Bosni so zažgali vozilo SCT ... Kako se že strokovno reče taki vojni? Asimetrična vojna.