cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aretirali Matica Munca, ker naj bi vedel, kje je koroška deklica

Deli na:

Policisti so aretirali vodjo Svetovalnice Akcija! Matica Munca in njegovo sodelavko Natalijo Markač. Sumili naj bi, da vesta, kje se skriva koroška deklica.

Munc je bil aretiran okoli 15. ure v Mostah, je povedala Jerneja Munc, ki je bila ob aretaciji navzoča. "Če sem prav ujela, so ga aretirali zaradi izsiljevanja in odvzema mladoletne osebe," je povedala Munčeva in dodala, da je bilo vse "malo zmedeno". Aretacija je po njenih besedah povezana s primerom petletne koroške deklice, saj sta Munc in Markačeva sodelovala pri tem primeru.

Odvetnik Matica Munca je Luka Podjed, odvetnik Markačeve pa je Janez Koščak iz odvetniške družbe Čeferin, je še povedala Munčeva, ki je dodala, da naj bi se tudi njej "obetalo", da bo aretirana, a do tega še ni prišlo.

Da so kriminalisti in policisti Policijske uprave (PU) Celje popoldne zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzem mladoletne osebe odvzeli prostost dvema osebama, so popoldne sporočili tudi iz PU Celje. Kot navajajo, so prostost odvzeli moškemu, doma iz območja Ljubljane, in ženski, doma z območja Koroške. Moškemu so prostost odvzeli v Ljubljani, ženski pa v Velenju.

V času pridržanja bodo kriminalisti na podlagi usmeritev Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu izvedli vse potrebne preiskovalne aktivnosti, so v dopolnjenem sporočilu za javnost še navedli na PU Celje, kjer bodo podrobnosti posredovali v prihodnjih dneh.


Matic Munc je vodja Svetovalnice Akcija!, ki je v javnosti večkrat predstavila svoja stališča v podporo očetu petletne koroške deklice, ki je pogrešana od marca lani. Med drugim je Munc na novinarski konferenci 17. marca zatrdil, da je deklica živa in zdrava. Dekličin oče Boštjan Kaker pa je bil dva dneva pred tem, 15. marca, na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu obsojen na tri leta in pol zaporne kazni zaradi odvzema in zanemarjanja mladoletne hčerke.

Policija, kot kaže, v zadnjih dneh z dodatnimi zaslišanji pospešeno išče informacije o tem, kje je deklica. Med drugim so kriminalisti ta teden vnovič opravili razgovor s Kakerjevim očetom. Glede tega zaslišanja je Svetovalnica Akcija! v četrtek sporočila, da je bil Kakerjev oče "žrtev načrtnega izsiljevanja" s strani Kakerjevega zagovornika Boštjana Verstovška in celjskega kriminalista. Hkrati je Munc sporočil, da je sodelovanje Svetovalnice Akcija! z Boštjanom Kakerjem prekinjeno.

Kakerjev zagovornik, celjski odvetnik Boštjan Verstovšek, današnje aretacije Munca in Markačeve ni želel komentirati, je pa za STA povedal, da je Boštjan Kaker v četrtek vložil kazensko ovadbo zoper Munca in Markačevo. Podrobnosti glede ovadbe ni želel pojasniti, je pa dejal, da Kaker ne ve, kje je njegova hčerka. "Če bi vedel, bi povedal," je dodal Verstovšek.

Jerneja Munc je za kazensko ovadbo zoper njenega moža in Markačevo izvedela iz medijev. "Mi o tem pisno nismo bili obveščeni," je dejala za STA.

Zagovornica dekličine mame Irma Pavlinič Krebs upa, da današnja aretacija pomeni, da so korak bližje, da najdejo deklico, ki je dekličina mama ni videla od oktobra 2010. Kot je Pavlinič Krebsova dejala za STA, verjame, da je bil današnji policijski korak premišljen.