Anatoli Antonov Svet24.si

V Kremlju nekateri razmišljajo o ameriški ponudbi

franc kangler Svet24.si

Franc Kangler in njegova pravica do odškodnine

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

kraljica-elizabeta-charles Odkrito.si

Je kraljica sploh še ŽIVA?!

doncic 22 pm Ekipa24.si

Kaaaaj?! Slovenski medij šokantno nad Lukovo ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Areh za tri minute daljše komentarje v Studiu City, a brez honorarjev

Deli na:
Areh za tri minute daljše komentarje v Studiu City, a brez honorarjev

Valentin Areh - Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija

V. d. direktorja Televizije Slovenija (TVS) Valentin Areh je zaposlenim v informativnem programu TVS in urednikom danes predstavil predlog, po katerem bi komentatorji, kot so denimo Igor Vidmar, Matija Stepišnik in Antiša Korljan, še vedno ostali del oddaje Studio City. Njihov komentar bi bil po predlogu celo tri minute daljši kot zdaj.

Po Arehovem predlogu bi njihov komentar trajal pet minut, ne pa le dve minuti kot do zdaj. V predlagani dolžini in obliki namreč nastopajo tudi komentatorji v Odmevih, med njimi Primož Cirman, Rok Čakš, Bogomir Kovač ali Alem Maksuti, in jih ne plačujejo, je navedel na spletni strani Radiotelevizije Slovenija (RTVS). Pred oddajo po njegovem pojasnilu dobijo vprašanja in pripravijo odgovore.

Hkrati pa ostaja pri odločitvi, da se zunanjim novinarjem, ki nastopajo kot komentatorji v Studiu City, ukinejo honorarji.

Ob tem je zavrnil pojasnila, da v oddaji Studio City ne gre le za komentarje, ampak za kolumne. Poudarja, da gre za klasičen televizijski komentar. Izraz televizijska kolumna ne obstaja, kar je razvidno tudi iz Slovarja slovenskega knjižnega jezika, je opomnil.

Očitke v javnosti v minulih dneh, da je RTVS prekinila sodelovanje s komentatorji oddaje Studio City, je zavrnil že v četrtek. "Komentatorji ostajajo, drži pa, da ukinjamo honorarje za komentiranje. Koncepta oddaje Studio City tako ne spreminjamo," je zatrdil v četrtkovem pojasnilu.