državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Apostolski nuncij v Sloveniji: Možna je zaplemba nepremičnin Nadškofije Maribor

Deli na:

Apostolski nuncij v Sloveniji Juliusz Janusz, ki je v soboto v Kopru predal imenovanje novega koprskega škofa Jurija Bizjaka, je za POP TV prvič komentiral finančne razmere v Nadškofiji Maribor. Po njegovih besedah se bo mariborska nadškofija morala znajti sama, Sveti sedež ji finančno ne more pomagati, odgovorni pa naj odgovarjajo.

Kot je poročala POP TV, je to po skoraj letu in pol od izbruha afere prvi komentar uradnega Vatikana. Odločitev Vatikana ne spremeni niti dejstvo, da lahko zaradi prezadolženosti mariborska nadškofija ostane tudi brez kakšne cerkve. Tako apostolski nuncij v Sloveniji Juliusz Janusz, ki sicer meni, da do zaplembe cerkva ne bo prišlo, ne izključuje pa zaplembe drugih nadškofijskih nepremičnin.

Sveti sedež je sicer edini, ki lahko zahteva umik škofov, a po umiku nekdanjega nadškofa Franca Krambergerja drugih menjav zaradi finančnega zloma ne bo, je še poročala POP TV.

Apostolski nuncij v Sloveniji Juliusz Janusz je sicer v soboto v Kopru sporočil, da je papež Benedikt XVI. sprejel odpoved službi dosedanjega koprskega škofa Metoda Piriha ter za njegovega naslednika imenoval dosedanjega pomožnega koprskega škofa Jurija Bizjaka.