sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anže Logar: Od preiskav proti Jankoviću ne pričakujem ničesar

Deli na:
Anže Logar: Od preiskav proti Jankoviću ne pričakujem ničesar

Foto: Bobo

Mestni svetnik Anže Logar (SDS) je župana Zorana Jankovića o novem lastniku KPL Mladenu Milanoviću spraševal že pred meseci.

Novembra ste župana Zorana Jankovića spraševali, ali pozna Mladena Milanovića, ki je prek MG Mind postal lastnik KPL? Kaj vam je odgovoril, če vam je?

Svetniško vprašanje sem naslovil neposredno na župana, odgovorila pa mi je Mestna uprava MOL, in sicer v množini, da novega lastnika KPL »osebno ne poznamo«. Torej še vedno čakam na odgovor župana, ali ga on osebno pozna.

Zelo nenavaden odgovor.

Drži. Celo verjamem jim, da se z Milanovićem ni sestal nihče iz uradništva MOL. Zato sem vprašal župana, ali se je on, kot politični funkcionar, sestal z njim. Menim, da gre za izmikanje, zato bom vprašanja, naslovljena neposredno na župana, ponovil pred naslednjo sejo MS MOL. Na splošno ugotavljam, da odgovor MU MOL sproža več vprašanj, kot daje odgovorov.

Župan je tudi v preiskavi zaradi prejemanja podkupnine oziroma zaradi korupcije. Domnevno ravno zaradi KPL. Kaj pričakujete od preiskave?

Če bi sodil po dosedanjih rezultatih številnih preiskav, ki so sprožene proti županu, potem ne veliko. Glede na hitrost dela organov pregona v zvezi z ljubljanskim županom vsaj do konca mandata nič. Ostalo je v sferi »pustimo se presenetiti«.

Je pa še nekaj zanimivega v zvezi s preiskavo oziroma novim lastnikom KPL: kupec je na črnem seznamu Svetovne banke. Menite, da bi morala MOL spremeniti koncesionarsko pogodbo s KPL?

Seveda.

Zakaj?

Ravno v letu 2016 skladno s koncesionarsko pogodbo poteče rok za revizijo pogodbe in MOL ima priložnost, da jo ustrezno prilagodi. Ne nazadnje, 17 milijonov davkoplačevalskega denarja letno gre KPL-ju in verjetno je nam vsem v interesu, da ne prihaja do zlorab.