zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anže Kopitar vse bližje nastopu za Slovenijo na olimpijskih igrah

Deli na:
Anže Kopitar vse bližje nastopu za Slovenijo na olimpijskih igrah

Foto: Bobo

Olimpijski hokejski turnir v Sočiju, kamor se je z uspešnimi kvalifikacijskimi nastopi prvič uvrstila tudi Slovenija, bo, kot kaže, vendarle postregel z nastopi vseh najboljših igralcev na svetu. Vodstvo lige NHL in Mednarodne hokejske zveze (IIHF) sta namreč naredili korak naprej pri dogovoru o prekinitvi najmočnejše lige na svetu. Za Slovenijo bi tako na OI lahko zaigral tudi naš najboljši hokejist in igralec Los Angeles Kings Anže Kopitar.

Kot je sporočila IIHF, naj bi NHL v času iger med 9. in 24. februarjem 2014 prekinili, tako da bi lahko v Rusiji nastopili tudi vsi igralci, ki si kruh služijo onstran Atlantika, predvidoma gre za 160 do 180 hokejistov. Načelen dogovor je potrdil tudi izvršni direktor lige NHL Bill Daly, a poudaril, da se morajo o podrobnostih še dogovoriti.

"Še vedno se prebijamo skozi malenkosti, delo poteka počasi. Dogovora še nimamo," je za ameriški spletni portal ESPN dejal Daly. Predsednik IIHF Rene Fasel pa je izrazil zadovoljstvo nad doseženim in dodal, da bodo do konca svetovnega prvenstva na Švedskem in Finskem nadaljevali pogovore z NHL, sindikatom igralcev NHLPA ter pristojnimi iz Mednarodnega olimpijskega komiteja: "Zelo si prizadevamo, da bi zagotovili nastop vseh najboljših igralcev v Sočiju. Še nekaj stvari moramo rešiti, a, kot vedno, ostajam optimist."