Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anticepilski populist Zoran Stevanovič izkorišča jezo in strah ljudi

Deli na:
Anticepilski populist Zoran Stevanovič izkorišča jezo in strah ljudi

Zoran Stevanovič na sredinem shodu nasprotnikov PCT, cepljenja in oblasti. - Foto: Primož Lavre

Neokusno je, da ravno na dan, ko je po slovenskih bolnišnicah umrlo deset kovidnih bolnikov, vztrajaš pri neprijavljenem shodu in na njem s populističnimi govori podžigaš množico. Policisti so bili tako znova v pripravljenosti, a se nasilni izgredi na srečo niso ponovili.

Kdo bo poravnal povzročeno škodo v višini okoli 7.000 evrov, ki je nastala ob prvem neprijavljenem shodu, ki se je končal z izgredi? Očitno davkoplačevalci, čeprav bi jo moral dejansko Zoran Stevanović kot organizator tokrat že drugega neprijavljenega shoda. V zakonu o javnih zbiranjih je namreč navedeno, da kdor ne prijavi shoda, mora kriti vse stroške zaradi povzročene škode.

Po spletu so zakrožile fotografije v dokaz, da Stevanović prijateljuje z znanim nasilnežem Anisom Ličino. Kakšno je Stevanovićevo pojasnilo in kako to, da nima nobenih težav s policijo?

Le zakaj tako ostro napada vse, ki se ukvarjajo s politiko, saj je konec koncev tudi sam kandidiral za župana, bil kandidat za poslanca Jelinčičeve SNS, letos pa je ustanovil še stranko Resni.ca z namenom, da ponovno kandidira za poslanca na prihodnjih parlamentarnih volitvah?

Kakšen je Stevanovićev odnos do cepljenja, glede na to, da so se pojavili namigi, da se je že sam cepil? Kako ravna ob vstopu na seje kranjske mestne občine kot mestni svetnik? Ali pri njemu preverjajo PCT in nošenje maske?


Kaj je o sporu s Stevanovićem in razlogih za njegovo izključitev iz SNS povedal njen predsednik Zmago Jelinčič Plemeniti?

Kako se Stevanović obnaša v Kranju, kjer je leta 2014 prvič kandidiral za župana in še enkrat neuspešno leta 2018, smo izvedeli iz vrst tamkajšnjih mestnih svetnikov. Slišati je očitek, da je doslej menjaval stranke kot spodnje perilo, da vedno išče svojih pet minut, da bi za vsako ceno rad prišel v parlament, saj si po zadnjem času, ko se je znašel v finančnih težavah zaradi vseh tožb, ki jih je vložil, želi udobne zaposlitve. Drži, da zna biti prijazen, zelo simpatičen, vendar le do takrat, ko se z njim strinjaš, ko pa mu nasprotuješ, postane izjemno neprijazen, v trenutku lahko postaneš njegov sovražnik, ki mu namenja vse mogoče psovke.

Kdo vse in zakaj je izstopil iz njegove liste Zoran za Kranj, od 26. januarja letos preimenovane v stranko Resni.ca?

V katerih primerih je Stevanović v sodnih sporih z občino Kranj? Med drugim je znano, da je izgubil v primeru, ko ga je podžupan Kranja Janez Černe tožil za lažnive obsodbe.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24