Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anticepilci v Cerkvi: pater Karel Gržan ponosen, če ga uvrstijo med teoretike zarot

Deli na:
Anticepilci v Cerkvi: pater Karel Gržan ponosen, če ga uvrstijo med teoretike zarot

Pater Karel Gržan noče biti kot kakšen poskusni morski prašiček, zato zavrača cepljenje proti koronavirusu. - Foto: Primož Lavre

»Tisti, ki ti preprečujejo, da lahko pridobiš varnost samo na račun svobode, ti hočejo po navadi odreči oboje,« je misel Timothyja Snyderja o tiraniji. V svojem javnem pismu se je nanjo skliceval pater Karel Gržan in ob tem zapisal, da bo ponosen, če ga bodo na podlagi zapisanega uvrstili med teoretike zarot.

Spraševal se je, zakaj bi s tem, ker ne bo cepljen, ogrožal tiste, ki bodo s cepljenjem že tako ali tako varni. Nerazumljive so mu tudi grožnje z odvzemom najbolj osnovnih, ne le zdravstvenih pravic, »če ne bom, kakor naj bi bili vsi, to pomeni precepljeni?«

Moti ga udarno poročanje, da se doseže edina uradna dopustna rešitev, prisilno cepljenje. Ob zavračanju cepljenja ne gre brez omembe za vse prilike priročnega Orwella in njegove Živalske farme. Saj že vemo, da v njej ne nastopajo nedolžni morski prašički, pač pa konkretni prašiči, ki iz ozadja nedopustno manipulirajo in izkoriščajo podanike. Ti še nikoli poprej niso tako vzvalovili kot ravno ob tem cepivu, je prepričan Gržan, saj tokrat zaznavajo, da z njimi ni vse v znamenju dobrega.



Kot glavne krivce, ki se igrajo s človeškimi življenji, je Gržan izpostavil Billa Gatesa, izdelovalce cepiv mRNA ter njihove zaveznike, med njimi je dr. Anthony Fauci. To, da je Fauci ob izbruhu lanskoletne epidemije, ko tudi sicer ni bilo jamstev, da bomo proti covidu-19 že do konca leta imeli cepivo, izjavil, da nimamo zagotovila, da bo cepivo učinkovito, je za Gržana nesprejemljivo. Poleg cepiv bi namreč lahko že takrat omenjali nekatera od dokazano učinkovitih zdravil, a so jih zavračali samo zato, ker naj ne bi vodila k dokončni rešitvi.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24