nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: Slovenci podpirajo postavitev ograje na meji s Hrvaško

Deli na:
Anketa: Slovenci podpirajo postavitev ograje na meji s Hrvaško

Foto: Reuters

Postavitev ograje na meji s Hrvaško podpira 61 odstotkov vprašanih v anketi, ki jo je za Planet Siol.net naredil Episcenter. Še večjo, 79-odstotno podporo ima postavitev ograje v primeru, če bi Nemčija in Avstrija omejili sprejem migrantov. Večina meni, da policija dobro opravlja delo, precej slabše so ocenjeni predsednik države, vlada in mediji.

Postavitvi ograje na meji s Hrvaško nasprotuje 25 odstotkov vprašanih, postavitvi ograje v primeru, da bi Nemčija in Avstrija omejili sprejem migrantov, pa 14 odstotkov vprašanih.

Policija v času begunske krize po mnenju 93 odstotkov vprašanih ustrezno opravlja svoje delo. Podobno so anketiranci zadovoljni z delom civilne zaščite, prostovoljcev, humanitarnih organizacij, vojske in lokalnih skupnosti. Da dobro opravljajo delo ocenjuje od 77 do 88 odstotkov vprašanih.

Precej manj so anketiranci navdušeni nad ravnanjem predsednika države, vlade in slovenskih medijev v času begunske krize. Da predsednik države ni ustrezno opravil svojega dela, meni 46 odstotkov vprašanih, 35 odstotkov pa njegovo delo ocenjuje kot ustrezno.

Da vlada svojega dela v primeru begunske krize ni opravila ustrezno, je prepričanih 56 odstotkov, da ga je, pa meni 33 odstotkov vprašanih. Tudi mediji po mnenju 59 odstotkov vprašanih svojega dela niso opravili dobro, nasprotno pa je prepričanih 32 odstotkov vprašanih.

Agencija Episcenter je spletno raziskavo opravila novembra, v njej pa je na vprašanja odgovarjalo 580 polnoletnih anketirancev.