mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: LMŠ prva, a prednost pred SDS je majhna

Deli na:
Anketa: LMŠ prva, a prednost pred SDS je majhna

Predsednik vlade Marjan Šarec. - Foto: Primož Lavre

Najvišjo podporo med političnimi strankami po javnomnenjski raziskavi, ki jo je za POP TV opravil inštitut Mediana, uživa LMŠ, in sicer 16,6-odstotno. Sledita SDS s 15-odstotno in SD s 7,6-odstotno podporo. Delo vlade podpira 53,9 odstotka vprašanih, je po poročanju POP TV pokazala anketa.

Na četrto mesto med strankami se je po rezultatih raziskave, v celoti objavljeni na spletni strani 24ur.com, uvrstila NSi s 5,9-odstotno podporo, na peto pa tesno za njo Levica s 5,8-odstotno.

Sledijo še SNS, ki bi jo podprlo 2,9 odstotka vprašanih, DeSUS (2,4 odstotka), SLS in SAB s po dvema odstotkoma podpore, Pirati (1,7 odstotka), Zeleni Slovenije (1,4 odstotka), SMC (1,2 odstotka) in Dobra država (0,7 odstotka).

Nekaj več kot 19 odstotkov anketirancev (19,3 odstotka) je neopredeljenih. 12 odstotkov vprašanih ne bi volilo nobene od naštetih strank, ostali (2,8 odstotka) pa niso želeli odgovarjati.

Delo vlade po izsledkih raziskave podpira 53,9 odstotka vprašanih, podporo pa ji odreka 32 odstotkov anketirancev. Delo parlamenta kot uspešno ocenjuje 34,9 odstotka anketirancev, kot neuspešno pa 41,2 odstotka.

Najbolj priljubljen slovenski politik ostaja predsednik republike Borut Pahor. Premier Marjan Šarec je na drugem, evropska poslanka Tanja Fajon pa na tretjem mestu. Za njimi so se zvrstili evropska poslanka Ljudmila Novak, predsednik NSi Matej Tonin, evropska poslanka Romana Tomc, evropska komisarka Violeta Bulc, predsednik SD in minister za zdravje Aleš Šabeder, deseterico pa zaključuje novoizvoljena evropska poslanka Irena Joveva.

Anketo je inštitut Mediana opravil na vzorcu 718 anketiranih.