podgane Svet24.si

Zaradi podgan na tisoče domov ostalo brez ...

galunic1 Svet24.si

Mario Galunič: »Potrpežljivo bom čakal na vsa ...

loterijski listek, loterija, Svet24.si

Med čakanjem na hrano zadela jackpot

vasle psa pl fb Reporter.si

Zakaj je Vinko Vasle obseden s psi? Pred leti ...

vizjak-petan Necenzurirano

Vizjak medijskemu mogotcu: Zakaj bi plačeval ...

Boyer in Myers Odkrito.si

Resnična zgodba - Bolj GROZLJIVO ne more biti ...

mandaric delius af 1 Ekipa24.si

Nov predsednik, novo vodstvo: Poglejte si, kdo so ...

Slovenija

Anketa: Janša in SDS bežita Fajonovi in SD, katastrofa DeSUS in SMC

Deli na:
Anketa: Janša in SDS bežita Fajonovi in SD, katastrofa DeSUS in SMC

Tanja Fajon in Janez Janša - glavna tekmeca na prihodnjih volitvah? - Foto: Primož Lavre

Septembrska raziskava javnega mnenja Vox populi, ki jo za Dnevnik in Večer opravlja agencija Ninamedia, kaže, da podpora vladi Janeza Janše ostaja nizka, podpira jo 28 odstotkov vprašanih. Med strankami na vrhu ostaja SDS, delež neopredeljenih pa je še vedno rekorden.

Vlada je septembra prejela eno najnižjih podpor. Kot uspešno jo ocenjuje 28,1 odstotka vprašanih, za neuspešno jo ima 69,3 odstotka, neopredeljenih je 2,6 odstotka.

Med strankami na vrhu priljubljenosti ostaja SDS, ki bi jo, če bi bile volitve to nedeljo, volilo 18,4 odstotka vprašanih. Sledi SD s 13,3-odstotno podporo. Na tretjem mestu je Levica, za katero bi glasovalo 9,2 odstotka vprašanih, za LMŠ pa 8,9 odstotka. NSi bi dobila 5,3 odstotka glasov, SAB 3,5 odstotka, SNS pa 1,6 odstotka. Za zunajparlamentarno SLS bi glasovalo 1,5 odstotka vprašanih.

Parlamentarni DeSUS in SMC ostajata po odstotkom podpore; prva bi po anketi dobila 0,9, druga pa 0,5 odstotka glasov volivcev.

Rekorden pa ostaja delež neopredeljenih, saj je volivcev, ki ne vedo, katero stranko bi volili, kar 27 odstotkov.Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov je še vedno predsednik republike Borut Pahor, sledita mu evropska poslanka Ljudmila Novak ter predsednica SD in evropska poslanka Tanja Fajon. Na četrtem mestu je nepovezani poslanec in predsednik DZ Igor Zorčič, za njim pa ljubljanski župan Zoran Janković.

Sledijo poslanec SD Dejan Židan, predsednik LMŠ Marjan Šarec, evropski poslanec Milan Brglez in zunanji minister Anže Logar, prvo deseterico pa zaključuje predsednica SAB Alenka Bratušek.

Največji padec na lestvici je doživel minister za zdravje Janez Poklukar, ki je s tretjega mesta zdrsnil na 12. mesto.

Javnomnenjsko raziskavo je za Dnevnik in Večer opravila agencija Ninamedia med 14. in 16. septembrom na vzorcu 700 anketirancev.

Loading...