nebo Dobra karma

Tedenski horoskop: povezava Sonca, Jupitra in Lune...

lidija bačič7 Svet24.si

FOTO: Lidija Bačić objavila vročo fotografijo ...

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

avtomobil, krško, stopnišče Svet24.si

FOTO: Voznica zapeljala vzvratno in pristala na ...

3f82f867106de689e316b681d0587208 Necenzurirano

Počivalškov dobavitelj "golfov" ruši Janši ...

Winona Ryder Keanu Reeves Odkrito.si

Winona in Keanu sta poročena skoraj 30 let!

Maraaya Odkrito.si

Raay in Marjetka: Na momente je bilo res težko

Slovenija

Anketa: Če Janševa vlada pade, si jih 43 odstotkov na čelu vlade želi videti nov obraz

Deli na:
Anketa: Če Janševa vlada pade, si jih 43 odstotkov na čelu vlade želi videti nov obraz

Janez Janša in Marjan Šarec. - Foto: Primož Lavre

Trenutno je predčasnim volitvam naklonjenih 40,9 odstotka vprašanih, kaže javnomnenjska anketa, ki jo je za časnik Delo opravila Mediana. Večina anketiranih sicer ne verjame v uspeh morebitne konstruktivne nezaupnice, če pa bi vlada res padla, bi 43 odstotkov volivcev glede na rezultat ankete na čelu prehodne vlade rado videlo nov obraz.

Po odstopu Marjana Šarca je bilo februarja za predčasne volitve 62,8 odstotkov anketiranih, zdaj pa 40,9. Da naj sedanja vlada svoj mandat izpelje do konca je menilo 38,8 odstotka vprašanih, 4,9 odstotka vprašanih pa je bilo naklonjenih novi koaliciji znotraj sedanje sestave državnega zbora. Ostali se niso opredelili.

Nekaj več kot polovica anketiranih ne verjame v uspeh morebitne konstruktivne nezaupnice. 39,3 odstotka vprašanih meni, da uspeh konstruktivne nezaupnice ni verjeten, 11,3 odstotka pa, da sploh ni verjeten. Da bi konstruktivna nezaupnica verjetno uspela, meni 25,6 odstotka vprašanih, njen uspeh pa se je zdel zelo verjeten 12,2 odstotka vprašanim, medtem ko ostali na vprašanje niso želeli odgovoriti.

Da znotraj strank ni primernega kandidata za vodenje morebitne prehodne vlade ter da bi potrebovali novega kandidata, meni 43,6 odstotka vprašanih. 27,3 odstotka vprašanih meni, da ni potrebe po prehodni vladi, 14,6 odstotka anketirancev pa mandatarja prehodne vlade vidi znotraj trenutnega članstva obstoječih strank. Ostali vprašani se pri tem vprašanju niso opredelili.

Anketo je Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana opravil med 27. in 29. julijem na vzorcu 500 oseb.

Loading...