Revija Reporter
Slovenija

Andrej Čuš dobil okrepitev: Zvonko Lah je pristopil k Zelenim Slovenije

Reporter

19. apr. 2018 8:37 Osveženo: 8:38 / 19. 4. 2018

Deli na:

Nepovezani poslanec Zvonko Lah je včeraj pristopil k Andreju Čušu in Zelenim Slovenije in se bo na njihovi listi potegoval za še en poslanski mandat.

Da se bo Lah, nekdanji poslanec SDS in NSi, povezal s Čušem, se je govorilo že nekaj časa. Lah je leta 2017 izstopil iz SDS, bil nekaj časa nepovezani poslanec, nato pa januarja lani vstopil v Novo Slovenijo. Iz te stranke je izstopil v začetku tega meseca, ker se pod novim predsednikom Matejem Toninom menda ni dobro počutil, za povrh pa je stranka v interni anketi v njegovem volilnem okraju namerila prednost Vidi Čadonič Špelič. Lah je prepričan, da je bila anketa prirejena in dvomi, da bi kot nekdanji župan občine Mirna Peč zaostajal za Čadonič Špeličevo, sicer aktualno direktorico novomeške občinske uprave.

Andrej Čuš pravi, da je vesel Lahove odločitve, ki je po njegovem znak, da imajo Zeleni Slovenije »dober program, ki ni ne levi in ne desni, ampak v ospredje postavlja zahtevo, da se na novo definira odnos med kapitalom, človekom in okoljem, saj slednja dva največkrat izgubita.«

Slovenija potrebuje zeleno stranko v parlamentu, tako kot vse razvite evropske demokracije, pravi Lah, ki želi s svojimi izkušnjami na področju kmetijstva, prostora, okolja in lokalne samouprave, da Zeleni niso le »nergači«, ki ovirajo razvoj.

Čuš še pravi, da bodo na kandidatni listi stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije tudi predstavniki nekaterih drugih strank in gibanj, ki so se priključile Čuševi koaliciji, med drugim so to Oljka, Združeni zeleni, Glas žensk Slovenije, društvo Mladi za Slovenijo, Mladi in upokojenci za delovna mesta. Napoveduje, da bo imel kandidate v vseh 88 okrajih, dopušča pa možnost dogovora s še kako stranko.