pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Analitik Tomažin vidi veliko verjetnost za prodajo Telekoma

Deli na:
Analitik Tomažin vidi veliko verjetnost za prodajo Telekoma

Foto: Bobo

Finančni analitik Matej Tomažin je v odzivu na včerajšnjo odločitev nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki je potrdil osnovno ponudbo britanskega zasebnega naložbenega sklada Cinven za Telekom Slovenije, za STA ocenil, da obstaja velika verjetnost za sklenitev posla.

"Postopek je na prvi pogled dobil zeleno luč, vendar mislim, da bo treba počakati odziv kupca, saj je ponudbo spreminjal. Kako bo reagiral kupec, je težko reči, lahko pa ocenim, da obstaja velika verjetnost, da bo posel sklenjen," je zapisal poznavalec borznega dogajanja in nekdanji prvi mož KD Skladov Tomažin.

Nadzorniki SDH so potrdili osnovno zavezujočo ponudbo za Telekom Slovenije, ki jo je Cinven podal 20. maja. A to še ne pomeni konca postopka. Cinven je namreč v torek dopolnil ponudbo, pri čemer pa dopolnitve za upravo niso sprejemljive in jih nadzorniki niso obravnavali. Zato so zadolžili upravo, da s Cinvenom uskladi končno besedilo pogodbe.

Potem ko bosta uprava in britanski zasebni naložbeni sklad Cinven uskladila končno besedilo kupoprodajne pogodbe, jo bo uprava pred sklenitvijo posredovala v končno soglasje nadzornemu svetu. To naj bi se zgodilo v roku enega tedna.

Kot je po seji povedal predsednik uprave SDH Matej Pirc, je bil z včerajšnjo odločitvijo nadzornikov storjen velik korak k prodaji Telekoma, ni pa družba še prodana. "Uprava bo naredila vse, kar je v njeni moči, da iztrži oziroma zagotovi najboljše pogoje v danih razmerah," pa je dejal prvi nadzornik SDH Samo Lozej.