stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Amy Winehouse se je pridružila "Klubu 27"

Deli na:

Popularno britansko pevko, ki je bila prav tako kot po svoji glasbi poznana tudi po škandaloznem zasebnem življenju, so včeraj našli mrtvo v njenem stanovanju v severnem Londonu.

Popularno britansko pevko, ki je bila prav tako kot po svoji glasbi poznana tudi po škandaloznem zasebnem življenju, so včeraj našli mrtvo v njenem stanovanju v severnem Londonu.

Pevka se je tako pridružila "Klubu 27" - vrsti glasbenikov, ki so v zadnjih desetletjih umrli v tej starosti.

Stari 27 let so v bolj ali manj skrivnostnih okoliščinah umrli kitarist Roling Stonesov Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison in Kurt Cobain.

Po poročanju tujih tiskovnih agencij tudi vzrok smrti 27-letnice še ni znan. Policijo so na kraj dogodka okoli 16. ure poklicali reševalci. Zaenkrat njeno smrt obravnavajo kot nepojasnjeno, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Pevka, ki se je borila z odvisnostjo od drog in alkohola, je junija po koncertnem polomu v Beogradu, kjer je dvakrat zapustila oder, pesmi pa je v glavnem odmrmrala, odpovedala vse nadaljnje nastope v sklopu evropske turneje.

Amy Winehouse se je rodila 14. septembra 1983 v Londonu judovskim staršem. Nase je prvič opozorila leta 2003 z debutantskim albumom "Frank", ki je naletel na številne pozitivne kritike. Izdan je bil v več kot dveh milijonih izvodov.

Mednarodno slavo ji je prinesel album "Back to Black". Zanj je pevka prejela kar pet grammyjev, med njimi tri najpomembnejše - za najboljšega novega izvajalca, ploščo leta in pesem leta. Njen avtobiografski hit z ustreznim imenom "Rehab", ki je izšel tudi kot single, je bil razglašen za pesem leta. Album "Back to Black" je postal tudi tretji najbolje prodajani album v Veliki Britaniji po letu 2000.

Winehouseova se podelitve grammyjev tedaj ni mogla udeležiti, saj ji State Department ni hotel pravočasno izdati delovnega vizuma. Tedaj 24-letna pevka se je podelitve grammyjev udeležila s pomočjo satelitske povezave iz Londona, kjer so jo za to priložnost izpustili iz klinike za zdravljenje odvisnosti.

Njeno glasbo je poleg afer z drogo zasenčil tudi zloglasen zakon z Blakeom Fielderjem-Civilom, ki se je julija 2009 po dveh letih končal z ločitvijo. Tudi Fielder-Civil, sicer producent glasbenih videov, je v času zakona z Winehousovo tako kot ona redno polnil naslovnice tabloidov z izpadi pod vplivom mamil ali alkohola. Ločitveni postopek je sprožil Fielder-Civil zaradi pevkine nezvestobe.

Winehousova je sicer že leta 2009 za las ušla smrti. Ob takratnem dogodku je bil zraven njen nekdanji mož Fielder-Civil.