pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ameriški veleposlanik: Treba bo počakati na korake nove administracije

Deli na:
Ameriški veleposlanik: Treba bo počakati na korake nove administracije

Foto: Bobo

Ameriški veleposlanik v Sloveniji Brent Hartley meni, da je treba počakati, kako bo zadeve vodila Trumpova administracija.

Ameriški veleposlanik v Sloveniji Brent Hartley v primeru zmage republikanskega kandidata Donalda Trumpa meni, da je treba počakati, kako bo zadeve vodila naslednja administracija. Glede na Trumpove napovedi pa je pričakovati spremembe v ameriški politiki, je dejal.
 
"Vsaj kar se tiče zunanje politike, smo imeli smo dolga leta stalnice v ameriški zunanji politiki, saj smo zagovarjali demokratične vrednote, blagostanje in skupno varnost," je dejal za STA. "Kako bo to vodila naslednja administracija, bomo morali še počakati," je dejal ameriški veleposlanik.

Zatem je Hartley v izjavi za medije v svoji veleposlaniški rezidenci na vprašanje glede Trumpovih določenih spornih napovedi sprememb v ameriški zunanji politiki, zlasti glede predanosti ZDA zavezništvu v Natu, izpostavil, da je "dejansko vladanje nekaj povsem drugega kot kandidiranje".



"V ZDA imamo pregovor, da je tvoje stališče glede določenega vprašanja odvisno od tega, kje si. Če si v predvolilni kampanji, potem morda želiš izpostaviti določen vidik, ko pa si na položaju oblasti, so zadeve morda nekoliko drugačne," je dejal.

Poudaril pa je, da so bile torkove volitve v ZDA vendarle dokaz robustnosti ameriške demokracije. "To so bile naše 58. volitve. Potekale so gladko, brez nasilja. Kot je v navadi, tudi tokrat pričakujemo miren prenos oblasti," je dejal.

"Rezultati niso taki, kot so jih napovedovale številne ankete, in zdaj bo zelo zanimivo, kakšen bo končni rezultat," je še dejal ameriški veleposlanik, ki je govoril, še preden so mediji v ZDA razglasili, da je predsedniški mandat osvojil Trump.