avto, hitrost, divjanje, vožnja Svet24.si

Strožje kazni za divjake na cesti v Avstriji

kolektivna zavest Svet24.si

Teži kolektivne zavesti nihče ne more ubežati

895265_047-zdravniska_stavka Necenzurirano

Kje je največ zdravnikov preklicalo soglasje za ...

tanja fajon, klemen žibert, matjaž han Reporter.si

V SD mrzlično iščejo rešitelja, a nihče noče...

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić udaril v svojem slogu! Novinar vztrajal, ...

matino-antunović, skrito-v-raju Njena.si

O igralcu iz serije Skrito v raju: Tiha voda ...

Adam Delius Ekipa24.si

Da bi Elšnik v Celju sedel na klopi? Odziv ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi programa? Če odgovori napačno, ga čaka pot na politično smetišče!

Deli na:
Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi programa? Če odgovori napačno, ga čaka pot na politično smetišče!

Anže Logar in Janez Janša sta staknila glavi - gre za projekt vzpostavljanja novega vodje stranke za naslednje volitve? - Foto: Primož Lavre

Peter Sušnik, nekdanji predsednik mestnega odbora SDS v Ljubljani, želi od Anžeta Logarja slišati, ali odhaja iz SDS zaradi nestrinjanja s programom ali z vodstvom stranke?

Društvo za razprave o sodelovanju je lahko sestavni del osebne promocijske kampanje, a prehod v resno politično stranko zahteva bistveno več: organizacijsko strukturo, denar in predvsem ljudi. Problem sta organizacijska struktura ter manko ljudi, ki bi bili pripravljeni prostovoljno delati v ozadju, kar je temelj resnih strank. Zakoniti viri denarja so redki in hkrati količinsko nezadostni za resen projekt.

V Sloveniji se vsi poznamo, zato je velika nevarnost, da je bil kdo kdaj »ujet« z »napačnimi« ljudmi, v »napačnih« poslih, v »napačnih« okoljih ali z »napačnimi« zapisanimi ali izrečenimi izjavami glede na podobo, ki jo želi prikazati novi obraz. Povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si, je v slovenskem političnem prostoru preverjena formula za diskreditacijo. Če k temu dodamo še vire denarja, je zgodba zapečatena. Najožji krog znanih sodelavcev je lahko kritični faktor v uspehu ali potopu novega političnega projekta.

Anže Logar bo moral priti s kartami na dan: ali gre za odhod iz SDS zaradi nestrinjanja s programom ali zaradi nestrinjanja z vodstvom stranke? Če je prvo, kaj novega prinaša? Če drugo, je tako in tako samo »SDS brez Janeza Janše«. V obeh primerih ga čaka vprašanje: kdaj in kako je spoznal, da je politično kariero gradil na vodilnih in odločilnih funkcijah v napačni stranki oziroma ob podpori napačnega predsednika stranke?

Sposobnost odgovora na to vprašanje bo določilo njegovo uspešnost nagovarjanja volivcev in sklepanja koalicije v primeru uspeha. Tvega, da mu ciljni glasovi odrečejo podporo in da si nakoplje motiviranega tekmeca v SDS. Oboje je pot na politično smetišče.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24