Revija Reporter
Slovenija

Ali Janša spet piše pisma pod psevdonimom? Pismo »upokojenca« Rudolfa Horvata naj bi napisal kar sam premier

Igor Kršinar
22 7.946

11. feb. 2022 12:57 Osveženo: 15:58 / 11. 2. 2022

Deli na:

Po internetu kroži fotomontaža skrivnostnega upokojenca Rudolfa Horvata.

Facebook

Včeraj so vladni mediji objavili pismo domnevnega upokojenca Rudija Horvata predsednikom strank KUL, v katerih ta »razkriva«, kako so »strici iz ozadja« pred volitvami instalirali novi politični obraz Roberta Goloba.

Potem ko je propadel projekt s Tomažem Veselom in ko jih je dokončno zavrnil tudi Aleksander Čeferin, naj bi že spomladi angažirali Roberta Goloba. Tako naj bi Božo (Dimnik) uredil njegovo srečanje s Tonetom Krkovičem, ki »mu je nato pomagal organizirati prireditev vseh prireditev na Dolenjskem ob lanskem dnevu državnosti z naslovom Zelena prihodnost«, na kateri so nastopili vsi od Boruta Pahorja in Lojzeta Peterleta do Mateja Tonina skupaj z godbo na pihala Slovenske vojske. Ni pa bilo premierja Janeza Janše, čeprav je bil povabljen.

Kot še piše v pismu, bi Peterle po prvotnih načrtih nastopil na Golobovi javni tribuni, vendar si je zaradi njegovih »nespretnih izjav o fašizmu« premislil. V nadaljevanju napoveduje razkritja o zanimivih transakcij preko hčerinskih družb v tujini in različna medijska in osebna sponzorstva, ki naj bi pred volitvami politično pokopala Goloba. Zato prvakom LMŠ, SD, Levica in SAB svetuje, naj raje stavijo na Uršo Zgojznik in Aleksandro Pivec, ki lahko dobita sredinske glasove.

Pismo »upokojenca« je še včeraj v oddaji Tarča promoviral notranji minister Aleš Hojs, stranka SDS pa ga je danes zjutraj poslala na naslov več kot 20.000 članov in simpatizerjev. Zelo je verjetno, da ga v resnici sploh ni napisal Rudolf Horvat. Obstajata vsaj dva, eden je Rom, drugi pa direktor podjetja Saubermacher Slovenija v Murski Soboti, nihče od njiju ni upokojenec.

Po informacijah dobro obveščenih virov je pismo napisal kar sam prvak SDS Janez Janša, ki je trenutno v domači izolaciji zaradi pozitivnega rezultata na covid-19, nato pa ga preko izmišljenega emaila poslal Marjanu Šarcu, Tanji Fajon, Luki Mescu in Alenki Bratušek. Podobno kot se naj bi pred desetimi leti skrival za psevdonimom Tomaž Majer, ko je pisal o trenirkarjih, ki so volili Zorana Jankovića.