Revija Reporter
Slovenija

Primca ne bo v Ljudmilini koaliciji, Zidanšek pa želi skupno listo

Igor Kršinar

25. jan. 2017 6:51 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Ponedeljkovo srečanje predsednikov strank, ki jih je k sodelovanju povabila predsednica NSI Ljudmila Novak, se je ponesrečilo, saj sta na sedež NSI prišla le predstavnika Nove ljudske stranke Željko Vogrin in Franc Kangler.

Toda na NSI zatrjujejo, da so se v ponedeljek pogovarjali zgolj o sodelovanju na okroglih mizah, pogovori o sodelovanju med strankami pa se bodo nadaljevali.

Tudi Kangler je potrdil, da so se v ponedeljek pogovarjali o okroglih mizah, ki bi jih organizirali skupaj z NSI. Ob tem je dodal, da iz samega vabila ni bilo razvidno, katere stranke so bile vabljene na pogovore oziroma ali naj bi šlo zgolj za pogovore med dvema strankama. Vsekakor pa je pripravljen sodelovati z NSI, podobno kot tudi želi še naprej dobro sodelovati z SDS.

Med vabljenimi na ponedeljkovo srečanje na sedežu NSI so bili tudi predsednik SLS Marko Zidanšek, predsednik Gibanja za otroke in družine Aleš Primc in predsednik društva Najprej Slovenija Andrej Čuš. Slednji se je opravičil, ker je odpotoval v Bruselj na srečanje z evropskimi  konservativci in reformisti. Zidanšek je srečanje odpovedal, ker ni navdušen nad Tretjim stebrom kot koalicijo cele vrste strank, predvsem naj bi bila SLS zainteresirana za skupno listo z NSI na volitvah.

Zato pa je iz pogovorov z NSI izstopil Primc, saj želi v koaliciji videti tudi SDS, katere pa NSI ni povabila na pogovore. »Sem proti izključevanju. Zavzemam se za to, da se skupaj usedemo vsi, ki imamo realne možnosti za zmago. Aktualna sestava brez Janeza Janše pa tega ne omogoča,« je dejal Primc.