Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

minicity01 Svet24.si

Vplivnežema očitajo, da so otroci med ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

bik osemenjevalni center Preska Reporter.si

Bizarno: v Preski čisto skupaj pohotni biki in ...

luka modric Ekipa24.si

Uff, kakšna lepotica, ste jo videli?! Na tribunah...

Sanjski moški Njena.si

Evo Luno napadli, ker je očrnila Arijanno

riera 4 Ekipa24.si

Riere na tekmi z neugodnimi Celjani ne bo! Vodilna...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aleš Semolič priznal krivdo, s sostorilci NLB oškodoval za skoraj 570.000 evrov

Deli na:
Aleš Semolič priznal krivdo, s sostorilci NLB oškodoval za skoraj 570.000 evrov

Aleša Semoliča je Policija iskala od septembra 2015 do maja 2022. - Foto: Primorske novice

Aleš Semolič, ki so ga zaradi skoraj 570.000 evrov težke goljufije na račun banke NLB iskali sedem let, je na ljubljanskem okrožnem sodišču priznal poslovno goljufijo in pranje denarja, poročajo mediji. Je pa dejal, da se s kaznivima dejanjema ni okoristil oziroma da ni vzel nobenega denarja.

"Za obe kaznivi dejanji priznam krivdo. Ne pa tudi za premoženjskopravni zahtevek," je v torek na sodišču po navedbah medijev, med drugim Dnevnika in Dela, dejal 45-letni Koprčan. S sostorilci naj bi NLB oškodoval za 569.741 evrov.

Semolič je bil sedem let na begu, dokler ga na Reki maja niso prepoznali hrvaški varnostni organi in ga predali slovenski policiji. V slovenskem priporu je od 7. junija, poroča Delo.

Kot odgovorna oseba gospodarske družbe Prosum je domnevno z banko NLB 13. junija 2007 prek pooblastila Gregorju Maroltu podpisal pogodbo o odstopu terjatev v višini 361.494 evrov, 27. junija 2007 pa je neposredno sam podpisal še eno pogodbo o odstopu terjatev v višini 208.247 evrov, s katerima je družba Prosum NLB odplačno odstopila svoje terjatve do dolžnika, gospodarske družbe Tus - katere odgovorna oseba je bil Smiljan Pavuna -, ki naj bi izvirale iz posla prodaje cementnih izdelkov družbi Tus, pri čemer je šlo za fiktivne posle, navaja Delo.Marolt in Pavuna sta bila očitkov tožilstva, da sta storila poslovno goljufijo na račun NLB, Marolt pa še očitkov pranja denarja, sprva oproščena. Po pritožbi tožilstva na višje sodišče pa je bila sodba razveljavljena.

Še pred začetkom drugega predobravnavnega naroka sta s tožilstvom sklenila sporazum o priznanju krivde in bila obsojena na pogojni kazni, Marolt za obe dejanji na dve leti zapora, Pavuna pa na leto in pet mesecev zapora, obema je sodišče določilo preizkusno dobo dve leti. Vsak od njiju je obenem NLB vrnil 60.000 evrov.

Četrti akter te zgodbe, Tomislav Kašnar, po obtožnici neformalni direktor Prosuma, pa je po poročanju Dela še vedno na begu.