Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aleš Hojs s sporočilom za "tovarišico Violeto Tomič": Vemo, da naše delo ni zaman

Deli na:
Aleš Hojs s sporočilom za "tovarišico Violeto Tomič": Vemo, da naše delo ni zaman

Zaupanje državljanov in državljank v transparentno in pravično delovanje slovenskega sodstva iz dneva v dan upada, opozarjajo v Odboru 2014 ob današnjem protestu pred vrhovnim sodišče, kjer so znova opozarjali na kršitev človekovih pravic Janeza Janše.

V odboru navajajo besede Romane Tomc s shoda pred dnevi: "Pred več kot dvajsetimi leti smo si izborili svojo državo in verjeli, da bomo v njej živeli lepo in svobodno. Verjeli smo, da bo dobro in pošteno delo kaj vredno, da bosta pohlep in kriminalna dejanja preganjana in obsojena, da bodo vrednote slovenske osamosvojitve podlaga za razvoj države. Žal smo še daleč od tega. Vrtimo se v krogu in ukvarjamo sami s sabo, medtem pa nas druge države, ki so včasih daleč zaostajale za name, prehitevajo. Razlog za to je tudi v tem, da so te države svojo ekonomijo postavile na zdrave in razčiščene temelje. Pri nas tega nismo zmogli."

"Razumemo, da se vsak posameznik lahko zmoti, ampak da se zmoti sodišče na vseh stopnjah je pa nekaj hudo narobe!" se je Aleš Primc obregnil ob ugotovljene številne zmote sodnikov v njihovuh sodbah.

"Za svobodno in demokratično Slovenijo se je vredno boriti in to vsak dan dokazujemo!" je prepričana Natalija Poš. "Verjamem, da bo slovensko srce zmagalo. Prihajajo mladi, ki jim mediji ne pomenijo veliko, svoboda pa!"

"Danes tovarišici Violeti Tomič povejmo, da ne delamo zastonj, ampak vemo, da naše delo ni zaman," je poslanki ZL odgovoril Aleš Hojs.

Opozarja, da "še danes ne vemo, kako kdo glasuje v sodnem senatu". Ljudje pa leta in leta čakajo na pravico in resnico, pravi Hojs. Pravnike in sodnike poziva , naj pogledajo še vsebino in ne le formo: "Le tako boste povrnili ugled svojemu poklicu."

"V naši družbi je polno anomalij, afer in blamaž. Proces v zadevi Patria je točno to!" je ogorčen r. Ferdinand Šerbelj. "Neetično je, da imajo sodniki trajni mandat!"