Revija Reporter
Slovenija

Aleksandra Pivec spet udarila: nad levico razočarana levičarka hvali Janšo, udriha po Erjavcu in pove, kdaj bo ustanovila svojo stranko

M. M.
61 317

2. jan. 2021 6:00 Osveženo: 7:00 / 02. 1. 2021

Deli na:

Aleksandra Pivec

Bobo

Nekdanja kmetijska ministrica in predsednica Desusa Aleksandra Pivec je potrdila, da bo v začetku leta 2021 ustanovila svojo stranko. »Trenutno poteka formiranje odborov po vsej Sloveniji, je povedala v intervjuju za Vestnik, v katerem je med drugim še pohvalila sodelovanje z Janezom Janšo, Karla Erjavca pa je obtožila, da jo je pomagal rušiti.

»Povedala je, da bo ustanovila politično stranko, stranko ki bo delovala v korist in #ZaLjudi. Stranko, ki se ne bo ukvarjala z ideologijami, ki delijo Slovenijo. Stranko, katere pogled bo usmerjen v prihodnost in ne v preteklost, ki je več ni moč spremeniti,« so o njenem intervjuju izpostavili na strani Gibanja v podporo dr. Aleksandre Pivec.



V intervjuju je še povedala, da je sama politično bolj levo usmerjena, a da jo je početje leve politične strani razočaralo. Zase pravi, da je predvsem pragmatična in zato ideologijam daje »izjemno majhen prostor«.

»S predsednikom vlade sva vsebinsko zelo dobro sodelovala,« pohvali sodelovanje s premierjem Janšo. Trdi tudi, da je bila to doslej vsebinsko najboljša, najbolj delavna in najbolj na cilje usmerjena vlada od treh, v katerih je sodelovala. Z Janševim odpiranjem ideoloških vprašanje se ni strinjala, pravi, a jih opravičuje s tem, da je pač delal stvari, ki so všečne njegovim volivcem.

Novega/starega šefa Desusa Karla Erjavca je obtožila, da je sodeloval pri njenem rušenju, zlasti pri tem, ko se ji je kot ministrici odpovedala poslanska skupina stranke.  Za Erjavca pravi, da se je na čelo Desus vrnil z namenom, da ga odpelje iz Janševe koalicije.