favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aleksandra Pivec je z Janšo že šla na kosilo, zdaj pa bi šla z njim še v koalicijo

Deli na:
Aleksandra Pivec je z Janšo že šla na kosilo, zdaj pa bi šla z njim še v koalicijo

Janez Janša in Aleksandra Pivec. - Foto: Primož Lavre

Pred dnevi se je nekdanja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, zdaj predsednica stranke Naša dežela, udeležila kosila s predsednikom vlade Janezom Janšo (SDS) in obema podpredsednikoma Zdravkom Počivalškom (konkretno) in Matejem Toninom (NSI) v ljubljanski vili Podrožnik.

Kot je povedala za TV Slovenija, se je kosila udeležila na povabilo premierja Janeza Janše, pogovarjali pa so se o trenutni politični situaciji in možnosti za izhod iz krize. Zavrnila pa je, da naj bi govorili tudi o prestopu bivše poslanke SMC Mateje Udovč v njene vrste.

Znano pa je, da že nekaj časa skušajo Pivčevo spraviti v koalicijo Povežimo Slovenijo, v kateri se povezujejo Konkretno Zdravka Počivalška, SLS Marjana Podobnika, NLS Franca Kanglerja in Zelenimi Andreja Čuša. A poskusi so za zdaj neuspešni, saj  namerava Pivčeva s svojo Našo deželo nastopiti s samostojno listo.

Pred kratkim se je v ljubljanskem hotelu Mons srečala družba politikov, ki naj bi se dogovarjala za ustanovitev tako imenovanega sredinskega bloka, ki bi ga poleg liste Povežimo Slovenijo sestavljala še Naša dežela Aleksandre Pivec in NSI Mateja Tonina. Prišli so sicer vsi prvaki zainteresiranih strank, Pivčeva pa je tja poslala glavnega tajnika Dejana Podgorška.

»Prav je, da se stranke povezujejo, vendar ne želimo biti zavezani v predvolilno koalicijo,« nam je odgovorila Pivčeva na vprašanje, ali se dogovarjajo o političnem zavezništvu. Pojasnila je, da imajo stranke različne zgodovinske poglede in druge posebnosti, zato je proti skupni listi. »Sem za povezovanje, ne le sredine, ampak povsod.«



Glede očitkov, da je satelit premierja Janeza Janše, pravi: »Ves čas me dajejo v to konstelacijo, čeprav sem bila v treh vladah: Cerarjevi, Šarčevi in Janševi. Sodelovanje v zadnji vladi ni bila moja osebna odločitev, ampak odločitev stranke Desus. Sama sem popolnoma neideološko opredeljena in ne odklanjam a priori ne leve ne desne vlade. Najljubša bi mi bila levo-desna vlada: SD in SDS, mi pa na sredini. Ne bom se izrekala, da s kom ne bom šla v vlado, z vsemi smo se sposobni dogovarjati, o tem pa se bomo odločali po volitvah. Upam, da bomo takrat dobili močno sredino, ki bo lahko nevtralizirala ideološko polarizacijo v politiki.«

Na članek se je odzvala Naša dežela in nam poslala demanti, ki pa dejansko ne zanika vsebine članka - v njem namreč ne trdimo, da bo šla stranka pred volitvami v koalicijo.

Prikaz nasprotnih dejstev:

Stranka Naša dežela dr. Aleksandre Pivec do volitev ne bo šla v nobeno koalicijo in bo na volitvah nastopila samostojno.