dekle Dobra karma

Splavom bi se dalo izogniti, če bi moški ...

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 19. januarja

cepljenje bobo Reporter.si

Skrajno neodgovoren odnos do cepljenja: Ne ...

matej tonin Svet24.si

Kam se mudi? Kako vlada ustvarja privid nujnosti ...

20201019-01032119 Necenzurirano

Uradno: država kupila neustrezne hitre teste

rok kunaver natalija gros 6 Njena.si

Natalija Gros in Rok Kunaver objavila redko skupno...

na granici _NNL3 Njena.si

Marko (Šverc komerc) raje igra negativce

Slovenija

Lagodno življenje bivše ministrice Aleksandre Pivec: varovanje, 3.070 evrov nadomestila in vladno stanovanje do 7. decembra

Deli na:
Lagodno življenje bivše ministrice Aleksandre Pivec: varovanje, 3.070 evrov nadomestila in vladno stanovanje do 7. decembra

Aleksandra Pivec - Foto: Facebook

»Delam, kar v preteklosti nisem mogla, doma se posvečam svojim otrokom in družini. Delamo na nedokončanih projektih, vseskozi se dogaja, ne mirujemo, če bomo spet aktivni,« odgovarja Aleksandra Pivec na vprašanje, kaj počne po odhodu iz politike.

Po koncu ministrske funkcije je upravičena do prejemanja nadomestila v višini 80 odstotkov zadnje plače. Za mesec oktober (ministrica je bila pol meseca) je po podatkih Urada za komuniciranje prejela 5.015 evrov bruto oziroma 3.070 evrov neto.

Nadomestilo lahko prejema največ šest mesecev, vendar Pivčeva pravi, da tega roka ne namerava do konca izkoristiti. Takoj, ko bo možno, se bo podala na poslovno pot, tudi če bo ustanovila stranko.

Pivčeva je še vedno varovana oseba, saj je vlada tik pred njenim odhodom spremenila uredbo o varovanju oseb, prostorov in okolišev tako, da je kot bivša podpredsednica vlade deležna tudi po izteku funkcije. Prve tri mesece po tretji stopnji, nato pa še devet po četrti stopnji. Neuradno to pomeni, da bo po treh mesecih izgubila pravico do voznika.

»Omenjeno varovanje obsega preventivno-operativne ukrepe tehničnega in fizičnega varovanja,« so nam sporočili iz policije. Pivčeva pravi, da je varovana oseba zaradi tega, ker je prejemala grožnje, ki jih je tudi prijavila.

V Ljubljani pa še ima službeno stanovanje, ki ga mora izprazniti do 7. decembra. Zaradi tega razloga je tudi večkrat na poti v Ljubljano, sicer pa je tako kot vsi državljani omejena na svojo občino.

Loading...