Revija Reporter
Slovenija

AGRFT gnezdo spolnega nasilja? Po Mii Skrbinac se je javila še ena žrtev!

M. M.
5 7.037

4. feb. 2021 7:50 Osveženo: 11:06 / 04. 2. 2021

Deli na:

Mia Skrbinac

mia skrbinac 1 m24

Po izpovedi igralke Mie Skrbinac, da jo je spolno nadlegoval profesor na AGRFT, se je oglasila še ena igralka, tokrat anonimna, ki trdi, da je pred leti spolno nadlegovanje profesorja prijavila akademiji, ki pa ni ukrepala.

O novem primeru spolnega nadlegovanja je sinoči poročala TV Slovenija. Nekdanja študentka akademije se je namreč anonimno izpovedala in obtožila organe AGRFT, da njena prijava nadlegovanja pristojnim organom AGRFT ni dobila epiloga.

Profesorja je prijavila zaradi zlorabe položaja, duševnega in telesnega nasilja, a podpore ni bila deležna, obtožuje študentka vodstvo akademije. "Ideja je bila, da se zadeva pomete pod preprogo in da se me odstrani, torej da se storilca zaščiti. Obsodbe zlorabe položaja ni bilo," je kritična študentka.

Na AGRFT po javni izpovedi Skrbinčeve pravijo, da spolnega nadlegovanja in nasilja sploh ne tolerirajo. "Ko bomo prejeli pisno prijavo, bomo v skladu s pravilnikom ukrepali," so napovedali.

Študentka, ki je spregovorila za TV Slovenija, tudi pravi, da je njen nadlegovalec po prijavi še naprej poučeval in da ve vsaj še za en primer druge študentke, ki je bila prav tako žrtev istega profesorja.