muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Anamaria Goltes, Luka Dončić Njena.si

Anamaria je bila ob zaroki noseča že slabe 4 ...

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Afera ruska vohuna: Nataša Pirc Musar in NSI igrata nevarno dvojno igro za Golobovo strmoglavljenje!

Deli na:
Afera ruska vohuna: Nataša Pirc Musar in NSI igrata nevarno dvojno igro za Golobovo strmoglavljenje!

Nataša Pirc Musar in Tatjana Bobnar - Foto: M24/Sašo Švigelj

Nedokazane obtožbe zoper predsednika vlade Roberta Goloba, da naj bi se vmešal v postopek aretacije domnevnih ruskih vohunov, lahko ogrozijo kazenski postopek in škodujejo ugledu Sove.

Kdo stoji za nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in nekdanjim prvim policistom Boštjanom Lindavov ter zakaj pri tem asistira NSI Mateja Tonina? Ključno je tako vprašanje, zakaj se slovenska notranja politika skoraj leto pozneje ukvarja z obtožbami, ki jih pravzaprav Bobnarjeva in Lindav ne moreta dokazati. V javnosti so se že pojavila ugibanja, koliko lahko to vpliva na sam kazenski postopek zoper omenjena ruska vohuna.

Če bi zaradi kakršnih koli napak v postopku, domnevna ruska vohuna oprostili in izpustili, bi poleg njiju samih od tega imela največje koristi Rusija. Ob tem se pojavljajo vprašanja glede morebitne povezave s proruskimi krogi v Sloveniji.

Bobnarjeva je od marca letos svetovalka predsednice republike Nataše Pirc Musar, ki je javno povedala, da še vedno uživa njeno zaupanje. Zato nas je zanimalo, kolikokrat sta bila zakonca Musar v zadnjih treh letih na obiskih ali v kontaktu z ruskim veleposlaništvom ter kaj je bil razlog njunega obiska ali kontakta. Kaj so nam odgovorili v uradu predsednice republike.

Strokovnjak za obrambo in varnost Klemen Grošelj, zdaj evropski poslanec Svobode, pa nas je opozoril na to, da bi se lahko slovenska obveščevalna služba Sova osramotila pred zavezniki kot nezaupanja vredna partnerica.

Ob tem je tudi zanimiva vloga NSI, ki je bolj opozicijska kot državotvorna. Tako se ponavlja zgodba iz afere Lepa Nataša, ko je NSI skupaj z SDS rušila vlado Marjana Šarca. Tokrat pa ima lahko afera mednarodne razsežnosti, saj gre za aretacijo ruskih vohunov, ki sta domnevno vohunila v tujini, od koder je Sova tudi dobila obremenilne podatke zanju.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24