Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Abramov naj ne bi bil psihično sposoben spremljati sojenje za umor Sare Veber

Deli na:
Abramov naj ne bi bil psihično sposoben spremljati sojenje za umor Sare Veber

Sebastien Abramov - Foto: STA

Sodni senat celjskega okrožnega sodišča je danes obravnavno v sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber leta 2015, zaradi njegovega slabega počutja preložil. Kot je na sodišču povedal njegov zagovornik Michael Rotter, mu je Abramov pred začetkom sojenja dejal, da ni psihično sposoben spremljati obravnave.

Predsednica sodnega senata Marjana Topolovec Dolinšek je zato sprejela sklep, da Abramova takoj napoti na pregled v Psihiatrično bolnišnico Vojnik, kjer so ugotovili, da obtoženi danes ni sposoben spremljati sojenja. Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo 31. marca.

Rotter je nedavno senatu predlagal imenovanje dodatnega psihiatričnega izvedenca, a se je pri imenovanju zapletlo zaradi plačila njegovega dela. Abramov je na sodišče zato naslovil prošnjo, da mu omogoči odhod na banko po denar za plačilo izvedenca v spremstvu pravosodnih policistov in sodišče mu je ugodilo.

Po besedah Rotterja obtoženi želi dodatno psihiatrično obravnavo, saj da se že od začetka sojenja zelo slabo počuti, ker doživlja čuden občutek krivde za očitno kaznivo dejanje.


Tožilec Gorazd Kacijančič pa je dejal, da ne razpolaga z objektivnimi podatki, da bi bilo kar koli narobe z zdravjem obtoženega. Meni tudi, da ima vsak obdolženec podobne občutke krivde kot Abramov. Po tožilčevem mnenju je predlog obrambe "usmerjen v zavlačevanje postopka, saj se obtoženemu 31. julija izteče pripor".

Policijska preiskava smrti Vebrove zaradi strela iz puške leta 2015 je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, obtožbe zavrača. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev.

Abramov je bil sicer novembra 2021 skupaj s svojima staršema in partnerko Julijo Adlešič obsojen v zadevi odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.