Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

alojz ihan pl3 Svet24.si

Alojz Ihan: Lahko se zgodi, da bo omikron ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Slovenija

26-metrska jahta za zdravstvenega dobavitelja Aleša Jenčiča? Nekaterim posli cvetijo

Deli na:
26-metrska jahta za zdravstvenega dobavitelja Aleša Jenčiča? Nekaterim posli cvetijo

Tako »princesko« si je omislil Aleš Jenčič – jahta Princess Y85 je dolga 26 metrov. - Foto: Princess Yachts

Po besedah naših virov si je Aleš Jenčič omislil drugo, še večjo jahto. Pravijo, da gre za isto znamko Princess, vendar dolgo okoli 26 metrov, kar je štiri metre več, kot je bila tista, na kateri sta z ženo Natašo uživala pred nekaj leti.

Pred petimi leti smo pisali o razkošni 22 metrov dolgi jahti, na kateri sta plula znani dobavitelj v zdravstvu Aleš Jenčič (firma Interexport) in njegova žena Nataša. Šlo je za plovilo znamke Princess, Jenčič pa nam je tedaj pojasnil, da jahte ni imel v lasti, pač pa štiri leta v najemu. Koliko je plačeval za najem, ni razkril. Izvedeli smo, da jo je imel privezano v marini Veruda pri Pulju. Poleg dobav za zdravstvo se njegova firma ukvarja s prodajo kmetijske mehanizacije.

Po besedah naših virov pa si je Jenčič omislil novo, še večjo jahto. Pravijo, da gre za isto znamko Princess, vendar je plovilo dolgo kar okoli 26 metrov (Y85- pri številki gre za mero v čevljih, ki je v uporabi pri jahtah). Jahta naj bi bila privezana v marini v Sukošanu na Hrvaškem. Zanimalo nas je, ali jo je Jenčič kupil ali najel, je registrirana v Sloveniji ali na Hrvaškem, katerega leta je bila izdelana. Na naša vprašanja se podjetnik tokrat ni odzval.

Slovenskemu zdravstvu ne gre najbolje, dobaviteljem pa posel cveti. Tako je imel Interexport leta 2019 ob 37,8 mio evrih prihodkov 911 tisoč evrov čistega dobička. Leto pred tem je bilo prihodkov 32,4 mio evrov, čistega dobička pa 1,1 mio evrov. Ob tem je bilo prenesenega dobička kar šest milijonov evrov.

Foto: Mediaspeed - Aleš Jenčič s soprogo Natašo.

Loading...