državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

25 aretiranih v majski policijski akciji obtoženih trgovine z drogami in orožjem

Deli na:
25 aretiranih v majski policijski akciji obtoženih trgovine z drogami in orožjem

Foto: Arhiv Reporterja

Okrožno državno tožilstvo v Kranju je vložilo obtožnico zoper 25 oseb, ki so jih 11. maja aretirali v največji policijski akciji v zgodovini Slovenije, poroča današnji Dnevnik. Tožilstvo obtoženim očita kazniva dejanja nedovoljene trgovine s prepovedanimi drogami in orožjem.

V priporu je še vedno 11 oseb, ena pa je v hišnem priporu, piše časnik. V preiskavi je policija ugotovila tudi tokove tihotapljenja orožja prek Slovenije na zahod. Tako so policisti v okviru mednarodnega sodelovanja s policijama Italije in Francije prestregli kombi, poln nevarnega eksploziva in orožja. Domnevno naj bi bil namenjen tudi teroristom, slovenska policija pa je pri tem prijela tudi domnevne organizatorje takih tovorov.

Policija je po akciji sporočila, da v ovadbah združbi očitajo 193 kaznivih dejanj, ovadenih naj bi bilo 47 ljudi. Večino so jih po zaslišanjih izpustili na prostost, so še zapisali v časniku.

V majski akciji je bilo sicer udeleženih okoli 350 policistov in kriminalistov, prostost pa so odvzeli več kot 60 osebam. Ob tem so policisti opravili 70 hišnih preiskav, največ na območju Kranja, Ljubljane in Kopra. V akciji so policisti zasegli okoli 35 kilogramov droge, orožje in večjo vsoto gotovine.

Kot je takrat pojasnil pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave Marjan Fank, je združba predstavljala najvišjo raven organizirane kriminalitete v Sloveniji. Združba je delovala tako na območju Balkana kot Evropske unije, največ aktivnosti pa je potekalo po t. i. balkanski poti.