Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zvezdnik lige NFL podpisal desetletno pogodbo za 503 milijone dolarjev

Deli na:
Zvezdnik lige NFL podpisal desetletno pogodbo za 503 milijone dolarjev

Foto: Reuters

Podajalec Patrick Mahomes je s podaljšanjem pogodbe s prvaki ameriškega nogometa v ligi NFL Kansas City Chiefs postal najbolje plačani športnik v ZDA. V desetih letih bo zaslužil 503 milijone dolarjev.

Mahomes bo v zvezni državi Misuri ostal naslednjih dvanajst let, saj ima še dve leti veljavno pogodbo. V primerjavi z novo bo prejel drobiž; letos zgolj 2,8 milijona dolarjev, že leta 2021 pa 24,8 milijona dolarjev.

Klub, ki je februarja letos na super bowlu premagal San Francisco, ni izdal višine pogodbe, so se pa o njej razpisali ameriški mediji, saj gre za najvišjo v zgodovini ekipnih športov v ZDA.

Presegel je tako letni rekord v ligi NFL, 35 milijonov, ki jih Seattle Seahawks plačuje za podajalca Russella Wilsona, kot absolutni, 426,5 milijona dolarjev, ki jih je dobil baseballski zvezdnik Los Angeles Angels Mike Trout.

Televizijski mreža ESPN je poročala, da je pogodba vredna 450 milijonov dolarjev, športna agencija Steinberg Sports pa je izdala, da bo njen 24-letni varovanec z bonusi in dodatki zaslužil 503 milijone dolarjev.

Kansas City je Mahomesa izbral na naboru 2017 kot desetega. Takoj je postal novinec leta, že naslednjo sezono pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca lige. Letos je Chiefs prvič po letu 1970 popeljal do naslova prvaka; na super bowlu je podal za 286 jardov in pretekel 29 jardov.