hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

Donald Rose in Bojana Ksela Njena.si

Nekdanja televizijca drugič postala starša

Saša Lendero Njena.si

Kakšna je poročna obleka Saše Lendero?

Magazin

Župan Bandić Zagrebčanom: Med počitnicami bom poskrbel za vaše hišne ljubljenčke

Deli na:
Župan Bandić Zagrebčanom: Med počitnicami bom poskrbel za vaše hišne ljubljenčke

Foto: Bobo

Zagrebški župan Milan Bandić je vse lastnike hišnih ljubljenčkov, kateri živali pred njihovim dopustom ne bodo sprejeli v zavetišče, pozval, naj jih pripeljejo v njegovo stanovanje sredi Zagreba.

Bandić je to izjavil med kampanjo društva za zaščito živali, s katero opozarjajo na problem neodgovornih lastnikov, ki svoje živali pred počitnicami prepuščajo same sebi.

Da naj lastniki hišnih ljubljenčkov ne zapuščajo živali, je pozval tudi Bandić, ki je na predstavitev kampanje prišel s svojim zlatim prinašalcem Rudijem. Vse tiste, ki ne vedo, kam bi s svojimi živalmi, pa je pozval, naj jih pripeljejo k njemu.

"Vsak, ki ima hišnega ljubljenčka, ki ga v času počitnic ne bodo sprejeli v zatočišče, ga lahko pripelje k meni, na Bužanovo 4. Imel ga bom pri sebi v četrtem nadstropju. Ne šalim se," je v sredo izjavil Bandić, ki je že napovedal, da namerava na predčasnih parlamentarnih volitvah nastopiti kot premierski kandidat svoje stranke Bandić Milan 365 - Stranka reda in solidarnosti.

Zagrebški župan je še obelodanil, da bodo do konca leta uresničili projekt, s katerim se nameravajo boriti proti lastnikom, ki ne pospravljajo iztrebkov za svojimi psi. Pri čipiranju psov naj bi tako odvzeli tudi DNK psa, kazni za nepospravljene iztrebke pa bodo pošiljali na hišne naslove.

Hrvaško društvo Prijatelji živali navaja, da se število živali, za katere nihče ne skrbi, v poletnih mesecih poveča za polovico. Takrat večina ljudi odhaja na počitnice in številni svoje hišne ljubljenčke pustijo kar na cesti.

Za lastnike, ki živali zapustijo, je kazen približno 2000 evrov, a so doslej kaznovali le redke posameznike.

Na Hrvaškem samo v šestih zavetiščih živali 60 dni po sprejemu ne usmrtijo, kot to omogoča zakon. Prijatelji živali se prizadevajo, da bi izbrisali to zakonsko določilo.

Loading...