Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zobozdravnici je prekipelo: zanemarjeni smrdljivci z neumitimi zobmi niso dobrodošli

Deli na:
Zobozdravnici je prekipelo: zanemarjeni smrdljivci z neumitimi zobmi niso dobrodošli

Foto: Getty Images

Osiješka zobozdravnica je na vrata svoje ordinacije obesila napis, v katerem prosi paciente, naj prihajajo na zobozdravniški stol čisti in z umitimi zobmi. Kot je pojasnila, ima nekaj pacientov, ki jim sploh ni mar za osebno higieno. Pred nekaj leti je podobno prošnjo na svoje uporabnike naslovil osiješki javni mestni prevoznik.

"Ker pogosto prihajajo pacienti, ki ne vzdržujejo osebne higiene, prosim vse paciente, da v terminih, ko so naročeni, pridejo čisti, umiti, prijetnega vonja in z umitimi zobmi. Pacienti, ki tega ne bodo upoštevali, ne bodo sprejeti, temveč bodo dobili nov termin," piše v obvestilu na vratih ordinacije, katerega fotografijo je včeraj objavil osiješki časnik Glas Slavonije.

Stomatologinja je dejala, da je bila prisiljena opozoriti paciente. Po njenem mnenju je bil poziv uspešen, ker pacienti v zadnjem času prihajajo bolj urejeni. Kot je dodala, so njeno obvestilo kot "simpatično in duhovito" večinoma ocenili pacienti, na katere se opozorilo ne nanaša.

"Cilj je, da se prepoznajo tisti, ki ne vzdržujejo osebne higiene," je dejala zobozdravnica. Kot je še povedala, je morala včasih tudi v zimskih mesecih odpirati okna zaradi pomanjkljivih higienskih navad nekaterih pacientov.

Časnik navaja, da se tudi mnogi drugi zdravniki srečujejo s pacienti, ki pridejo na pregled, ne da bi se umili ali preoblekli spodnje perilo in nogavice. Omenja neimenovano osiješko zdravnico, ki se je vprašala, kje so tisti lepi časi, ko so ljudje hranili novo spodnje perilo za zdravniški pregled.

Glas Slavonije spominja, da je tudi javni mestni prevoznik pred nekaj leti sprejel ukrep, da občani v umazanih oblačilih in z neprijetnim vonjem ne smejo vstopiti v tramvaj ali avtobus. Opozorilo je delovalo, saj so kmalu dosegli želeno raven higiene potnikov v javnemu prometu.