Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Znani so soigralci Luke Dončića na tekmi zvezd: ta bo povsem v znamenju smrti Kobeja Bryanta

Deli na:
Znani so soigralci Luke Dončića na tekmi zvezd: ta bo povsem v znamenju smrti Kobeja Bryanta

Foto: Reuters

V luči nedeljske tragične helikopterske nesreče, v kateri je življenje med drugim izgubil zvezdnik košarke Kobe Bryant, se je vodstvo lige NBA v poklon slavni številki 24 odločilo spremeniti pravila točkovanja na prihajajoči tekmi vseh zvezd. Znani pa so tudi že rezervisti, ki bodo igrali v Chicagu 16. februarja.

Že dolgo so načrtovali, da bi spremenili pravila in tako ugodili najboljšim igralcem v želji po bolj razburljivih in tekmovalnih obračunih.

Organizatorji dogodka in vodilni možje pa so po tragični nesreči, v kateri je umrl nekdanji zvezdnik Los Angeles Lakers, spoznali še priložnost, kako se dodatno pokloniti Bryantu.

Tako se bo vsaka četrtina obračuna začela z ničle, zmagovalec v njej pa bo prejel 100.000 dolarjev za donacijo po lastni izbiri. Po treh četrtinah se bodo vse dosežene točke seštele, v zadnji četrtini pa bo končni zmagovalec tisto moštvo, ki bo doseglo še dodatnih 24 (ena od številk, ki jo je na dresu v svoji bogati karieri nosil Kobe Bryant) točk od končnega seštevka po treh četrtinah igre.

To pomeni, če bo rezultat po treh delih košarkarskega dvoboja denimo 120-115, bo zmagovalec tekme All-Star ekipa, ki bo prva dosegla 144 točk. Zmagovalec bo prejel še dodatnih 200.000 dolarjev za donacijo po lastni izbiri, torej skupno maksimalno 500.000 dolarjev. Če ena od ekip ne bo dobila niti ene četrtine, bo na koncu vseeno prejela 100.000 dolarjev za dobrodelne namene.



Na tekmi All-Star bo letos prvič nastopil Luka Dončić, ki bo zaigral v prvi peterki enega od moštev. Zvezdnik Dallasa je v glasovanju prejel manj glasov zgolj od LeBrona Jamesa (LA Lakers), ki bo kapetan prvega moštva, ter Giannisa Antetokounmpa (Milwaukee), kapetana drugega moštva. Zvezdnika bosta ekipo izbrala 6. februarja.

Poleg košarkarjev prve peterke so zdaj znana tudi imena rezervistov. Na vzhodu so trenerji izbrali Bama Adebaya, Jimmyja Butlerja (oba Miami), Kyla Lowryja (Toronto), Khrisa Middletona (Milwaukee), Domantasa Sabonisa (Indiana), Bena Simmonsa (Philadelphia) in Jaysona Tatuma (Boston).

Na zahodu pa so trenerji izbrali Donovana Mitchella, Rudyja Goberta (oba Utah), Brandona Ingrama (New Orleans), Nikolo Jokića (Denver), Damiana Lillarda (Portland), Chrisa Paula (Oklahoma) in Russella Westbrooka (Houston).

V prvih peterkah bodo poleg obeh kapetanov in Luke Dončića zaigrali še Anthony Davis (LA Lakers), James Harden (Houston), Kawhi Leonard (LA Clippers) ter Joel Embiid (Philadelphia), Pascal Siakam (Toronto), Kemba Walker (Boston) in Trae Young (Atlanta).