dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Rado Mulej Svet24.si

FOTO: Radu Muleju ohromela polovica obraza

igor zorcic dz2 Reporter.si

Butalci odstavljajo šefa parlamenta: tako ...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

20210319-01052591 Necenzurirano

Država ene cepi, druge pa dela za "korona bedake"

rihanna dom Odkrito.si

FOTO: To je dom slavne pevke

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Magazin

Zlatko in druščina zbrani na protivladnem spletnem koncertu

Deli na:
Zlatko in druščina zbrani na protivladnem spletnem koncertu

Zlatko na protivladnem spletnem koncertu - Foto: Posnetek zaslona

Začel se je protestni spletni koncert, kjer sodelujoči izražajo svoje nestrinjanje z aktualno vlado. V tradiciji narodnoosvobodilnega boja na kulturnem dogodku nastopa več kot 15 izvajalcev, med njimi tudi opaznejša imena kot so Boris A. Novak, Zlatko, Andrej Rozman Roza in Jadranka Juras.

"V zadnjem letu je večje število glasbenic in glasbenikov svoje talente uporabilo tudi za sporočanje kritike do oblasti in trenutnih razmer v naši družbi. Z današnjim koncertom se bomo skupaj spomnili nekaterih opaznejših stvaritev in se skupaj zahvalili njihovim avtorjem," so pred dogodkom pojasnili v Protestni ljudski skupščini.

Vedno več ljudi po njihovih navedbah meni, da širjenje okužb trenutni vladi pravzaprav ustreza. To naj bi ji omogočalo, da lahko v nedogled podaljšuje represivne ukrepe in epidemijo izkorišča za lastne koristi, za politična kadrovanja, sumljive posle in ohranjanja statusa alarma, ki preprečuje drastične spremembe, so pojasnili. "Nenabava cepiv in nesmiselni ukrepi ogrožajo življenja vseh prebivalk in prebivalcev, a pri življenju ohranjajo Janeza Janšo kot predsednika vlade," so opozorili.

Koncert povezuje Jaša Jenull s praznega Trga republike. Danes se tam ni zbralo veliko protestnikov, ampak le manjša skupina ljudi, ki po zvočniku predvaja koncert.

Dodali so še, da vladi ne bodo dajali izgovorov za neuspešnost zapiranja in dodatno represijo, ter poudarili, da se bodo kmalu zbrali tudi v živo na Trgu republike.

Loading...