ana praznik Svet24.si

Na morju je ves čas jedla samo ostanke

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

evelin-sadek Odkrito.si

LEPOTICA DNEVA - Evelin Sadek

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zlata strast

Deli na:
Zlata strast

Filme o izgubljenih zakladih, mrzlično iskanje zlata oziroma zakladov na območjih, kjer so zapisi iz prejšnjih stoletij, so vedno pritegnili mojo pozornost. Obstaja ogromno potopljenih ladij, ki so prevažale plemenite kovine in dragulje po oceanih, a so obtičale na dnu morja, morda zaradi napada gusarjev, vremenskih razmer ali pa so se le potopile. Vse ostaja skrivnost.

Računajo, da je v oceanih potopljenih na tisoče ladij, ki so prevažale plemenite kovine in dragulje v vrednosti 60 milijard dolarjev. Zlato je tudi kot kovina v globinah oceana, predvidevajo, da ga je okoli 20 milijonov ton. Zaradi nedostopnosti in izjemno drage tehnološke opreme ostaja ta plemenita kovina na dnu oceanov, skrbno varovana z morskimi psi. Vedno pa se lahko odpravimo na romantično raziskovanje Karibskega morja in potopljenih ladij, morda pa se tam najde kakšen cekinček.

Pa vendar so zlati cekini in zlate palice na voljo danes vsem, ki iščejo primerno varnost v finančnih naložbah. Denarna valuta, v kateri varčujemo, nam v negotovih časih zaradi inflacije ali morebitne katere druge krize lahko prinaša izgubo, saj vrednost denarja takrat upada. Vlagamo lahko v nepremičnine, nakup delnic določenih podjetjih ali naložbenega zlata in srebra. Zadnje sicer ne prinaša dividend ali obresti, a hkrati tudi ni špekulativna naložba. Ohranja pa tisto vrednost, ki jo vlagamo skozi leta naprej.

Zlati Dunajski filharmonik je najbolj prodajen naložbeni kovanec v Evropi in ga je možno kupiti v petih različnih velikostih. Najbolj popularen za investicijo je v velikosti 1 unče, obstajajo pa še velikosti 1/2,1/4, 1/10 in 1/25 unče. To je kovanec z najvišjo čistino zlata, to je 99,99 odstotka  vsebnosti zlata.

Investicija za zlate čase je dostopna za vsak žep. Mit, da lahko samo bogati varčujejo v zlatu, je že davno razbit, saj se naložbeno zlato lahki kupi v zlatih palicah od enega grama pa vse do enega  kilograma. Investicija v naložbeno zlato je po zakonu o plemenitih kovinah določena pri nakupu od vključno enega  grama dalje.

Izjemno zanimivi so tudi zlati naložbeni kovanci, ki jih lahko kupimo v velikosti od 1,24 do 31,1035 grama, kar pomeni eno unčo zlata. Trojska unča je tradicionalna mera za plemenite kovine, s katero zlato predstavljajo na svetovnih borzah. Naložbene kovance lahko kupimo tudi z večjo težo, kot sta dve unči, v posameznih izdajah pa ponujajo tudi kovance po en kilogram.

Tetragram projekt, d. o. o. je na trgu s plemenitimi kovinami že več kot deset let in je prisoten v skoraj vseh državah bivše Jugoslavije. V Sloveniji nas poznajo predvsem po ponudbi naše spletne trgovine www.zlatopoposti.si, kjer si lahko ogledate in kupite določene izdelke, ki jih prodajamo, omogočamo vam diskretno in zavarovano dostavo. Vsekakor pa smo vedno veseli tudi osebnega srečanja v naših prostorih, kjer vam lahko svetujemo glede nakupa naložbenega zlata kot tudi srebra.