duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

PicsArt_04-20-12.28.57 Odkrito.si

Oh, kakšna groza?!

Eva in Mihael, Tednik Njena.si

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot ...

Magazin

Življenje in smrt. In ženska med njima.

Deli na:
Življenje in smrt. In ženska med njima.

Erica Johnson Debeljak - Foto: Mladinska knjiga

V javnosti in med bralci zelo odmeva nova leposlovno-esejistična knjiga pisateljice, publicistke in prevajalke Erice Johnson Debeljak s pomenljivim naslovom Devica, kraljica, vdova, prasica, v kateri se neustrašno loteva še vedno tabuiziranih tem, kot so smrt, izguba, žalovanje, vdovstvo, bolečina …

Fascinantna knjiga, ki presega žanrske okvire

Erica Johnson Debeljak se je pred petimi leti precej na očeh javnosti soočila z nenadno izgubo moža, pesnika in pisatelja Aleša Debeljaka. V svoji knjigi spregovori o bolečini, občutkih nemoči, zmedenosti, jeze, v katero jo je pahnilo žalovanje, a tudi o tem, kako je spet začela prevzemati nadzor nad svojim življenjem in ga sestavljati na novo. Ganljive spomine in osebne izkušnje nenehno prepleta s pronicljivo antropološko analizo vdov iz različnih zgodovinskih obdobij in kultur ter ugotavlja, kako malo se je vloga vdove skozi zgodovino zares spremenila.

Preberite odlomek za pokušino

»Že dolgo nisem brala tako modre, imenitno napisane in pretresljive knjige spominov, kot je Devica, kraljica, vdova, prasica. Iz somraka izgube ljubljene osebe je nastala čudovita knjiga: drzno spominsko delo, ki je obenem neusmiljena analiza vdovstva. Pisanje je tako močno, da mi je večkrat izsesalo zrak iz prsi,« pravi Vesna Goldsworthy. Preberite odlomek za pokušino iz te odlične knjige, ki še zdaleč ni le delo o izgubi in žalovanju, temveč o opolnomočenju ženske, ki po težki osebni izgubi vzame vajeti svojega življenja spet v svoje roke. Knjiga Devica, kraljica, vdova, prasica je že na voljo v knjigarnah Mladinske knjige in na emka.si.

»Iz somraka izgube ljubljene osebe je nastala čudovita knjiga: drzno spominsko delo, ki je obenem neusmiljena analiza vdovstva. Pisanje je tako močno, da mi je večkrat izsesalo zrak iz prsi.« Vesna Goldsworthy

Njena knjiga Devica, kraljica, vdova, prasica prinaša neustrašno soočenje s tabuji smrti in vdovstva. Ganljivi spomini in osebne izkušnje se s pronicljivo analizo vdovstva skozi zgodovino prepletejo v fascinantno delo o žalovanju in opolnomočenju ženske. Knjiga, ki presega žanrske okvirje, bo navdušila širok krog bralcev.

Loading...