Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Življenje in smrt. In ženska med njima.

Deli na:
Življenje in smrt. In ženska med njima.

Erica Johnson Debeljak - Foto: Mladinska knjiga

V javnosti in med bralci zelo odmeva nova leposlovno-esejistična knjiga pisateljice, publicistke in prevajalke Erice Johnson Debeljak s pomenljivim naslovom Devica, kraljica, vdova, prasica, v kateri se neustrašno loteva še vedno tabuiziranih tem, kot so smrt, izguba, žalovanje, vdovstvo, bolečina …

Fascinantna knjiga, ki presega žanrske okvire

Erica Johnson Debeljak se je pred petimi leti precej na očeh javnosti soočila z nenadno izgubo moža, pesnika in pisatelja Aleša Debeljaka. V svoji knjigi spregovori o bolečini, občutkih nemoči, zmedenosti, jeze, v katero jo je pahnilo žalovanje, a tudi o tem, kako je spet začela prevzemati nadzor nad svojim življenjem in ga sestavljati na novo. Ganljive spomine in osebne izkušnje nenehno prepleta s pronicljivo antropološko analizo vdov iz različnih zgodovinskih obdobij in kultur ter ugotavlja, kako malo se je vloga vdove skozi zgodovino zares spremenila.

Preberite odlomek za pokušino

»Že dolgo nisem brala tako modre, imenitno napisane in pretresljive knjige spominov, kot je Devica, kraljica, vdova, prasica. Iz somraka izgube ljubljene osebe je nastala čudovita knjiga: drzno spominsko delo, ki je obenem neusmiljena analiza vdovstva. Pisanje je tako močno, da mi je večkrat izsesalo zrak iz prsi,« pravi Vesna Goldsworthy. Preberite odlomek za pokušino iz te odlične knjige, ki še zdaleč ni le delo o izgubi in žalovanju, temveč o opolnomočenju ženske, ki po težki osebni izgubi vzame vajeti svojega življenja spet v svoje roke. Knjiga Devica, kraljica, vdova, prasica je že na voljo v knjigarnah Mladinske knjige in na emka.si.

»Iz somraka izgube ljubljene osebe je nastala čudovita knjiga: drzno spominsko delo, ki je obenem neusmiljena analiza vdovstva. Pisanje je tako močno, da mi je večkrat izsesalo zrak iz prsi.« Vesna Goldsworthy

Njena knjiga Devica, kraljica, vdova, prasica prinaša neustrašno soočenje s tabuji smrti in vdovstva. Ganljivi spomini in osebne izkušnje se s pronicljivo analizo vdovstva skozi zgodovino prepletejo v fascinantno delo o žalovanju in opolnomočenju ženske. Knjiga, ki presega žanrske okvirje, bo navdušila širok krog bralcev.