bik Svet24.si

Od večne zvestobe do hude trme: Biki v sebi ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

ivan zidar grob pl Reporter.si

Skrivni zaklad Ivana Zidarja: razkrivamo ...

Sha’carri Richardson Ekipa24.si

Nikoli prej tako razgaljene?! Dres Američank za ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zidane: Mojim sinovom je precej težje, kot je bilo meni

Deli na:
Zidane: Mojim sinovom je precej težje, kot je bilo meni

Foto: Getty Images

Nekdanji francoski nogometni reprezentant Zinedine Zidane, ki je pred nekaj dnevi prevzel vodenje madridskega Reala, je dejal, da imajo njegovi sinovi precej težje delo v tem športu, kot ga je imel v svoji karieri sam.

Zidane je mesto glavnega trenerja Reala prevzel v ponedeljek, že naslednji dan pa je bil na prvem uradnem treningu deležen bučnega aplavza množice navijačev na stadionu. Trikratni svetovni nogometaš leta bo imel pri kraljevem klubu sicer težko nalogo, saj mora Real spraviti iz trenutne tekmovalne krize, kamor je ekipo pahnil dosedanji trener Rafael Benitez.

Zidane ima štiri sinove, stare med deset in dvajset let, vsi štirje pa igrajo nogomet pri Realu. Kot meni sam, bodo imeli fantje v svojih karierah precej težje delo, kot pa ga je imel sam.

"Zanje delo ni dvakrat težje, ampak desetkrat težje," je dejal 43-letni nogometni strateg, ki je s svojimi predstavami blestel tudi v dresu madridskega ponosa. Glavno težavo trener vidi v dejstvu, da sinovi niso in ne morejo biti tako lačni uspeha, kot je bil sam. Prav zato bodo morali najti nove poti, kako uspeti, je v pogovoru za časnik Frankfurter Allgemine Zeitung dejal Zidane, ki je s francosko reprezentanco leta 1998 in 2000 osvojil naslova svetovnih in evropskih prvakov.