Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zidane: Mojim sinovom je precej težje, kot je bilo meni

Deli na:
Zidane: Mojim sinovom je precej težje, kot je bilo meni

Foto: Getty Images

Nekdanji francoski nogometni reprezentant Zinedine Zidane, ki je pred nekaj dnevi prevzel vodenje madridskega Reala, je dejal, da imajo njegovi sinovi precej težje delo v tem športu, kot ga je imel v svoji karieri sam.

Zidane je mesto glavnega trenerja Reala prevzel v ponedeljek, že naslednji dan pa je bil na prvem uradnem treningu deležen bučnega aplavza množice navijačev na stadionu. Trikratni svetovni nogometaš leta bo imel pri kraljevem klubu sicer težko nalogo, saj mora Real spraviti iz trenutne tekmovalne krize, kamor je ekipo pahnil dosedanji trener Rafael Benitez.

Zidane ima štiri sinove, stare med deset in dvajset let, vsi štirje pa igrajo nogomet pri Realu. Kot meni sam, bodo imeli fantje v svojih karierah precej težje delo, kot pa ga je imel sam.

"Zanje delo ni dvakrat težje, ampak desetkrat težje," je dejal 43-letni nogometni strateg, ki je s svojimi predstavami blestel tudi v dresu madridskega ponosa. Glavno težavo trener vidi v dejstvu, da sinovi niso in ne morejo biti tako lačni uspeha, kot je bil sam. Prav zato bodo morali najti nove poti, kako uspeti, je v pogovoru za časnik Frankfurter Allgemine Zeitung dejal Zidane, ki je s francosko reprezentanco leta 1998 in 2000 osvojil naslova svetovnih in evropskih prvakov.