Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zgodovinski dan za slovenske košarkarice: prvič na eurobasketu!

Deli na:
Zgodovinski dan za slovenske košarkarice: prvič na eurobasketu!

Foto: Profimedia

Danes je zgodovinski dan za slovensko žensko košarko. Reprezentanca pod vodstvom selektorja Damirja Grgića bo ob 20.15 prvič doslej stopila na parket evropskega prvenstva.

V Pragi bo njen tekmec ekipa Francije, podprvak z zadnjega eurobasketa ter ena najmočnejših reprezentanc na svetu.

Slovenija ni imela sreče pri žrebu skupin, saj je bila izbrana v najtežjo od štirih - v njej so še Grkinje in evropske prvakinje Srbkinje, vseeno pa so slovenska dekleta polna optimizma in želje po dokazovanju. Kapetanka Maja Erkić pred prvo tekmo pravi: "Resda smo skromne, vendar smo v zadnjih letih dokazale, da se lahko kosamo s praktično vsemi evropskimi reprezentancami. Smo neobremenjene, saj nihče nič ne pričakuje od nas, in če se nam bo ponudila priložnost za presenečenje, jo bomo zgrabile z obema rokama."

Tiha želja slovenske reprezentance je ena zmaga v predtekmovanju - najbolj realna je v soboto ob 18. uri proti Grčiji, ki bi pomenila dodatne kvalifikacije za četrtfinale.

"Prva tekma je na papirju najmanj pomembna, a veliko bo odvisno od tega, kako se bodo moje igralke znašle na premiernem nastopu. Taktiko bomo prilagajali med tekmo, saj nas naslednji dan čaka veliko pomembnejši obračun z Grčijo. V vsakem primeru pa se želimo prikazati v čim boljši luči, saj bo veliko oči uprtih v nas," meni selektor Damir Grgić.

Na evropskem prvenstvu na Češkem bo nastopilo 16 reprezentanc. Prvouvrščene iz vsake predtekmovalne skupine se bodo neposredno uvrstile v četrtfinale, drugo- in tretjeuvrščene pa čakajo repasaži. Skupina C, v kateri je Slovenija, se bo križala s skupino D - Latvija, Rusija, Črna gora, Belgija.