alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

Tjaša Vrečič VSE Odkrito.si

TJAŠA IZ KMETIJE - tako MIŠIČASTA je

doncic young pm Ekipa24.si

Kakšna zaušnica DALLASU in Dončiću na prvi ...

Magazin

Ženski, zaradi katere je na Touru padlo kar 50 kolesarjev, grozi do leto dni zapora

Deli na:
Ženski, zaradi katere je na Touru padlo kar 50 kolesarjev, grozi do leto dni zapora

Gledalka s transparentom je povzročila množičen padec kolesarjev. - Foto: Twitter

Na kazenskem sodišču v Brestu se bo v četrtek začel postopek proti gledalki, ki je poleti zakrivila množični padec kolesarjev na prvi etapi letošnje dirke po Franciji. Enaintridesetletno žensko preganjajo zaradi nenamerne povzročitve splošne nevarnosti in telesnih poškodb, poroča portal cyclingnews.

Gledalki grozi globa v višini do 15.000 evrov in enoletna zaporna kazen, še navaja portal cyclingnews, ki se sklicuje na poročanje lokalnega časnika Ouest France.

Gledalka se je med prvo etapo Tour de France 26. junija od Bresta do Landerneauja pririnila ob rob cestišča ter v neposrednem prenosu pred vključenimi televizijskimi kamerami pomolila transparent iz kartona z napisom "Allez Opi-Omi", kar bi bilo možno v slovenščini razumeti kot izraz spodbude Dajmo dedi-babi.

Do konca etape je bilo še približno 45 kilometrov. V ospredju se je znašla ekipa Jumbo-Visma slovenskega zvezdnika Primoža Rogliča, njegov moštveni kolega Tony Martin pa je z roko trčil v transparent. Po padcu Martina se je na tleh po nekaterih podatkih znašlo 50 kolesarjev, številni so potrebovali zdravniško pomoč, za Nemca Jasho Sütterlina (Team DSM) pa je padec s poškodbo roke pomenil konec Toura.


Gledalka je po nesreči pobegnila, policija je sprožila iskalno akcijo. Štiri dni po incidentu se je ženska po poročanju RTL predala policiji v Landerneauju.

Kazensko prijavo proti ženski je sprožilo tudi Združenje profesionalnih kolesarjev (CPA), ki bo kot civilna stranka navzoča na sodišču v Brestu.

Edini s strani Mednarodne kolesarske zveze priznani sindikat kolesarjev ne bo zahteval velike odškodnine od gledalke, ampak simbolno odškodnino v višini enega evra. Kot so pojasnili v stališču pred začetkom postopka na sodišču, "želijo ozaveščati javnost o potrebi po spoštovanju športnikov pri opravljanju svojega poklica".

"Prepričani smo, da gledalka nikomur ni hotela namerno škodovati, a je s svojo neprevidnostjo ogrozila zdravje in sezono več kot enega izmed članov našega sindikata. En evro odškodnine, ki ga zahtevamo, se ne bo izplačal za zlom obeh rok Marca Solerja niti za posledice, ki so jih utrpeli Tony Martin in drugi kolesarji, ki so končali na tleh, vendar ima simbolično vrednost," je komentiral predsednik CPA Gianni Bugno.

Loading...