Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Združenje teniških igralcev podprlo Đokovića, v postopku tudi izgon češke igralke Voračove

Deli na:
Združenje teniških igralcev podprlo Đokovića, v postopku tudi izgon češke igralke Voračove

Foto: Profimedia

Združenje teniških igralcev PTPA je danes izrazilo podporo Srbu Novaku Đokoviću, ki je v sporu z avstralskimi oblastmi glede zdravstvene izjeme za cepljenje proti covidu-19, potrebne za vstop v državo. Združenje je pozvalo k omogočanju igranja vsem igralcem. Medtem naj bi Avstralija začela še s postopkom izgona češke igralke Renate Voračove.

PTPA je v izjavi, objavljeni danes na družbenih omrežjih, izrazilo podporo omogočanju tekmovanja vsem teniškim igralcem, tako cepljenim kot necepljenim z ustreznimi zdravniškimi potrdili. Ob tem je potrdilo, da je v stiku z Đokovićem, sicer enim od ustanoviteljev združenja. Ta je združenju potrdil, da se počuti dobro.

O vprašanjih glede njegovega pridržanja v centru za tujce bo Đoković ob svojem času sam podal izjavo, je zapisalo združenje, ki je še navedlo, da je v stikih še z njegovo družino in odvetnikom ter z avstralsko teniško zvezo in oblastmi.

Medtem naj bi avstralska mejna policija začela še postopek za izgon češke teniške igralke Renate Voračove, poroča melbournski časnik The Age. Voračova naj bi vstopila v državo z enako zdravstveno izjemo kot Đoković, torej s potrdilom o prebolelosti covida-19 v zadnjih šestih mesecih, ki pa po zveznih pravilih ni sprejemljiva za vstop v državo.

Kot poroča The Age, je za razliko od Đokovića 38-letni Čehinji kljub temu uspelo priti v državo in celo sodelovati na pripravljalnem turnirju v Melbournu. Zdaj jo je policija pridržala in odpeljala v isti hotel za tujce, v katerem je nastanjen Đoković. Ni jasno, ali bo tudi ona izpodbijala odločitev avstralskih mejnih oblasti na sodišču.



Že zjutraj je avstralska vlada napovedala preverjanje zdravstvenih izjem teniških igralcev za vstop v državo, pri tem pa izpostavila, da izjeme v veljavi za igranje na turnirjih v zvezni državi Viktorija ne veljajo tudi za vstop v državo.

V zvezi z dogajanjem okoli Đokovića pa se je oglasil tudi zloglasni avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, ki se je v preteklosti večkrat besedno sporekel s Srbom. Tokrat se je postavil na stran Srba vsaj v smislu obravnave, ki jo je prejel od avstralskih oblasti.

"Sam verjamem v ukrepe, cepil sem se zaradi drugih in zaradi zdravja moje mame ... A kakor zdaj obravnavamo Novaka, je res slabo," je na družbenih omrežjih zapisal Kyrgios. "Na koncu gre za enega naših velikih šampionov, ki je tudi človek. Moramo biti boljši," je namenil puščico oblastem svoje države.

Kyrgios je v preteklosti kritiziral Đokovića zaradi organizacije jadranske teniške turneje, ki je bila v času prvega vala pandemije leta 2020 predčasno odpovedana zaradi nespoštovanja zdravstvenih ukrepov, ki je privedlo do več okužb med igralci in podpornim osebjem.