vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

špela-močnik Odkrito.si

Deset najljubših Špele Močnik

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zaradi slabega vremena odpadel moški smuk v Wengnu

Deli na:
Zaradi slabega vremena odpadel moški smuk v Wengnu

Švicarski organizatorji so bili zaradi slabih vremenskih razmer prisiljeni odpovedati moški smuk za svetovni pokal v Wengnu.

Mednarodna smučarska zveza še ni sporočila, ali bodo smuk nadomestili in kdaj. Zaradi vremenskih razmer so smučarji že ostali brez tekem v hitrih disciplinah v Lake Louisu in Beaver Creeku ter Santa Caterini.

Klasični smuk na znameniti progi Lauberhorn naj bi se po načrtih začel ob 12.30. Na startu so bili štirje Slovenci, Boštjan Kline s startno številko 10, Andrej Šporn s številko 39, Klemen Kosi s številko 41 in Rok Perko s številko 44. Doslej so uspeli izpeljati le dva smuka. Prvi smuk sezone v Val d'Iseru je dobil Norvežan Kjetil Jansrud, drugega v Val Gardeni Avstrijec Max Franz. Na obeh smukih je bil na stopničkah norveški as Aksel Lund Svindal, zmagovalec lanske preizkušnje na Lauberhornu, ki vodi v smukaškem seštevku, a bo Wengen izpustil zaradi težav s kolenom.

V Wengnu so v petek spravili pod streho obe vožnji druge, zadnje alpske kombinacije. Kljub temu, da so zamenjali vrstni red disciplin, najprej je bil slalom, nato smuk, je tekma potekala v neregularnih razmerah, zlasti tekmovalce na skrajšanem smuku, ki so kasneje prišli na vrsto, je motilo sneženje, ki je upočasnjevalo smuči. Na zmagovalnem odru so se tako znašli tekmovalci, ki pred tem še nikoli niso stali na stopničkah.

Zmagal je Švicar Nils Hintermann, po mami Sonji Hladnik slovenskega rodu. Na zmagovalnem odru sila nepredvidljive tekme sta se Hintermannu pridružila še Francoz Maxence Muzaton in Avstrijec Frederic Berthold. Za najboljši slovenski izid je poskrbel Martin Čater, ki je bil deveti, kar je njegov najboljši dosežek v svetovnem pokalu. Klemen Kosi je bil 15., Tilen Debelak 26., Štefan Hadalin 29. Kombinacijski seštevek je pripadel Francozu Alexisu Pinturaultu, ki je zmagal na kombinaciji v Santa Caterini, v Wengnu je bil 20.

V Wengnu bo v nedeljo na sporedu klasični slalom.

Naslednji moški smuk na sporedu svetovnega pokala je 21. januarja v avstrijskem Kitzbühlu. Pred svetovnim prvenstvom v St. Moritzu je 28. januarja na sporedu še smuk v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Norveški Kvitfjell bo smukače gostil konec februarja, ko je na sporedu dvojni smukaški spored še odpadli smuk iz Lake Louisa, 24. in 25. februarja. To bosta predvidoma zadnja moška smuka pred marčevskim finalom sezone v ameriškem Aspnu.