Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zaradi obtožb posilstev v ZDA odstranjujejo podobe Billa Cosbyja

Deli na:
Zaradi obtožb posilstev v ZDA odstranjujejo podobe Billa Cosbyja

Foto: Reuters

Potem ko so v torek odstranili doprsni kip Billa Cosbja iz hollywoodskega muzeja, so v Philadelphii napovedali odstranitev stenske poslikave s podobo nekoč slavnega, danes neslavnega televizijskega zvezdnika, ki ga več kot 20 žensk obtožuje spolnih zlorab.

Cosby ima vse manj zagovornikov, odkar je prišlo v javnost njegovo priznanje na zaslišanju leta 2005, da je nabavljal opojna sredstva za mlade ženske, s katerimi je želel imeti spolne odnose. Cosby oziroma njegovi odvetniki so doslej ostro zanikali vse obtožbe o spolnih nadlegovanjih, vendar pa je po objavi priznanja to malce težje.

Cosby je priznanje izrekel na sodišču v času tožbe Andree Constand, ki je bila prva s tožbo proti zvezdniku. Zasebna tožba se je končala s plačilom odškodnine in zavezo k molku vseh vpletenih strani.

Constandova je v sredo menila, da bi moralo sodišče objaviti celotno zaslišanje iz leta 2005. Sama je bila o svojem primeru dolgo časa tiho, Cosbjevi odvetniki pa so lahko govorili, da je nedolžen.

Nekdanja manekenka Beverly Johnson, ki trdi, da jo je Cosby spolno nadlegoval v 80. letih prejšnjega stoletja pravi, da so vse žrtve sedaj dobile nekaj zadoščenja.

Skoraj vsi primeri so sicer že zastarali. Policija v Los Angelesu nadaljuje preiskavo manekenke Chloe Goins, ki trdi, da jo je Cosby omamil in posilil leta 2008 v Playboyjevi graščini. Cosbyjevi odvetniki trdijo, da ga takrat sploh ni bilo v Los Angelesu.

Cosbyja je vse težje zagovarjati, vendar ni nemogoče. Na njegovi strani je še igralka Whoopi Goldberg, ki ne verjame v resničnost obtožb. V sredo je dejala, da dobiva grožnje in je zaprosila vse kritike, naj ji dajo mir. "Dokler mu ne dokažejo krivde, je nedolžen. Saj niti še ni šel v zapor ali na sodišče," je dejala na televiziji ABC.

Cosby je bil nekoč, ko je v 80. letih igral družinskega očeta Cliffa Huxtabla v seriji Cosbyjevi, najbolje plačan igralec v ZDA. Danes njegovo podobo umikajo z javnih mest. V torek so jo iz muzeja v Hollywoodu z Disneyjevo tematiko, kmalu pa bo šla stran stenska poslikava v Philadelphii, kjer je Cosby med slavnima Južnoafričanoma Nelsonom Mandelo in Desmondom Tutujem.