denar Dobra karma

Levi obogatijo hitro, Raki naredijo izgube - kaj ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Magazin

Zaradi dresa diskvalificirana Prevc in Semenič, tretje mesto nazadnje Lanišku

Deli na:
Zaradi dresa diskvalificirana Prevc in Semenič, tretje mesto nazadnje Lanišku

Foto: Jurij Kodrun

Diskvalifikacije zaradi neustreznih dresov so obeležile drugo tekmo sezone svetovnega pokala smučarjev skakalcev v Ruki. Žrtev sodniških odločitev je bil tudi Peter Prevc, ki je že mislil, da je zasedel tretje mesto, a na koncu ostal brez uvrstitve. So pa šle diskvalifikacije na roko Anžetu Lanišku, ki je na tretjem mestu Prevca zamenjal.

S tem se je še drugič v sezoni uvrstil na zmagovalni oder. Diskvalificiran je bil tudi Anže Semenič, ki je bil po prvih neuradnih rezultatih deseti. Drugi najboljši Slovenec je bil tako Timi Zajc, sicer vodilni po prvi seriji, ki je zasedel osmo mesto, Domen Prevc je bil enajsti.

Drugič v sezoni je zmagal Daniel Andre Tande, po številnih diskvalifikacijah je bil drugi Avstrijec Philipp Aschenwald.

"Vidi se, da slovenski tekmovalci čakajo kot napete puške, čakam na njihovo eksplozijo. Že v Wisli, kjer skakalnica ni med največjimi, so skakali odlično, pričakujem, da bodo na večji skakalnici še boljši," je pred tekmo v Ruki napovedal nekdanji trener slovenske reprezentance Goran Janus, zdaj glavni trener nordijskih kombinatorcev. Da se ni dosti zmotil, so napovedali skoki za trening in kvalifikacije, v katerih je bil Zajc najboljši.

Še bolj je na slovenski uspeh dišalo po prvi seriji. Z nekaj sreče, sodniki so zaradi neustrezne opreme diskvalificirali najboljša, Norvežana Roberta Johanssona in Johanna Andreja Forfanga, sta se na prvih dveh mestih znašla Zajc in Peter Prevc. Slednji je bil daljši, a ni opravil dobrega telemarka, tako da je vodstvo prepustil mlajšemu.


Dvojno vodstvo slovenskih skakalcev pa ni bila edina stvar, ki je lahko veselila trenerja Gorazda Bertonclja. Zelo dobro so skakali tudi njegovi drugi varovanci, Anže Lanišek, drugi na prvi tekmi v Wisli, je bil na petem, Anže Semenič na 11., Domen Prevc pa na 21. mestu.

A na koncu se Slovencem ni izteklo povsem po željah. Zajc je naredil napako na odskočni mizi, padel na 11. mesto, Prevc je bil boljši, že se je veselil izenačenja najboljše uvrstitve v tem finskem skakalnem središču, a na koncu tretje mesto ni obveljalo. Sodniki so ga prav tako kot drugouvrščenega Norvežana Mariusa Lindvika ter Semeniča diskvalificirali. Na tretje mesto je napredoval Lanišek, na osmo Zajc, na 11. pa Domen Prevc.

"Seveda sem zadovoljen z vsakimi stopničkami. Ker skoki še niso bili tisti pravi, bi bil zelo zadovoljen tudi s petim mestom. A glede na včeraj, ko se nisem začutil, je tole danes res kot noč in dan," je bil po tekmi zadovoljen Lanišek.

"Čestitke vsem nastopajočim danes. Vsi so zelo dobro, če ne celo odlično opravili svojo nalogo. Anže je bil ponovno na stopničkah, dva zelo dobra skoka. Timi je vodil po prvi seriji, izjemen prvi skok, drugi je bil v slabih vetrovnih pogojih malce slabši. Domen je bil v finalu odličen, tudi on pa je imel težke vetrovne pogoje. Peter in Anže sta bila žal diskvalificirana, čeprav sta odlično opravila svojo nalogo. To nas navdaja z zadovoljstvom, saj je vseh pet fantov v zelo dobri formi," je bil zadovoljen trener Gorad Bertoncelj, ki je seveda ozrl tudi na slovenski diskvalifikaciji.

"Težava je bila v tem, da sta bila dresa premalo prepustna v predelu pod kolenom. Do zdaj se na tem delu prepustnosti po navadi ni merilo in mi nismo to obravnavali, kot da je to problem. Zdaj so to merili, prepustnost je bila prenizka in zato sta bila diskvalificirana. Sicer pa ta del dresa popolnoma nič ne vpliva na dolžino skoka, uspešnost in končni rezultat. To bomo tekom današnje noči in jutri dopoldne popravili in jutri bodo fantje imeli ustrezne drese," je težavo obrazložil Bertoncelj.

Loading...